2018-07-30 1661 瀏覽
今日入左元朗食飯,假日黎到果然人山人海,朋友早早就推介去食chef's stage kitchen,餐廳由西菁街搬左去新店位置,地理位置更加方便,附近有多間餐廳,競爭反而更激烈。假日有brunch set menu,價錢唔貴而且選擇好多,有salad/pasta/burger/steak,一定有一款岩心水。餐廳環境好熱鬧又有格調,坐低有杯薄荷水,份外清涼。睇一睇menu我叫左個salad,有我最鐘意既溏心蛋,餐廳仲好貼心幫我轉左美國燒雞胸,因為我唔食巴馬火腿。夏日special drink有三款,我叫左益力多與芒果。夏日炎炎食個salad,飲杯冰凍飲品,實在涼透心。salad賣相非常精美,牛油果熟透入口軟綿清甜,入口非常creamy,沙律菜用上羅馬生菜,另有火箭菜,配上蜜糖醋汁,非常清新開胃,好岩夏天食用。沙律翠綠爽口,好新鮮!!溏心蛋半熟中間流心度極高,蛋白滑溜無腥味,時間掌握剛好。雞胸燒得香口,唔會太乾,微微煎香入口更是多一份焦香滋味。沙律配上蒜蓉多士,蒜味好香濃,多士即烘極是脆口。好鐘意餐廳推出的summer drink,芒果味清甜益力多甜度唔高,入口帶點微酸,非常解膩降溫。店員

假日有brunch set menu,價錢唔貴而且選擇好多,有salad/pasta/burger/steak,一定有一款岩心水。餐廳環境好熱鬧又有格調,坐低有杯薄荷水,份外清涼。睇一睇menu我叫左個salad,有我最鐘意既溏心蛋,餐廳仲好貼心幫我轉左美國燒雞胸,因為我唔食巴馬火腿。夏日special drink有三款,我叫左益力多與芒果。夏日炎炎食個salad,飲杯冰凍飲品,實在涼透心。salad賣相非常精美,牛油果熟透入口軟綿清甜,入口非常creamy,沙律菜用上羅馬生菜,另有火箭菜,配上蜜糖醋汁,非常清新開胃,好岩夏天食用。沙律翠綠爽口,好新鮮!!溏心蛋半熟中間流心度極高,蛋白滑溜無腥味,時間掌握剛好。雞胸燒得香口,唔會太乾,微微煎香入口更是多一份焦香滋味。沙律配上蒜蓉多士,蒜味好香濃,多士即烘極是脆口。好鐘意餐廳推出的summer drink,芒果味清甜益力多甜度唔高,入口帶點微酸,非常解膩降溫。店員服務非常貼心,時時幫忙加水,非常有禮貌。果然餐廳人山人海,有好多粉絲支持。