2021-08-09
見過地鐵廣告牌多次,好似好吸引,上網search過唔少分店的食評都話好味同正宗,所以想試好耐。趁去開apm 又有消費券,仲要唔洗點等位咪試囉!叫了鴛鴦湯底,未開餐,這裡2人1孩份量的湯底連茶已先要174元。大骨湯唔錯,辣湯只點普通,感覺味道算正宗,只沒想到越滾越辣,中途全家已放棄辣那邊。食物新鮮,但份量少得可憐,半份的肉食,只有3至5片,素以為會多些,怎料雜菜籃4種菜,每種1株都無,只幾塊葉,而炸豆皮只有3片,唯一似樣就是杯48元的檸檬茶,真的有2人量。最奇怪係仲有大半小時,有個男侍應走來又唔出聲,靜靜搞個爐,以為佢調整火喉。誰知原來係熄火。當時枱上仲有3碟野未烚呀!真係o晒咀,搞咩呀?啲野貴同量少都算,話晒味唔錯,偶然一次倘可接受,但客未食完又未夠鐘,無啦啦熄人個爐,真係唔知想點囉?雖然之後好意外咁忽然送了4碗冰粉予我們,但應該不會再來,因一家3口連加一吃了過仟都沒怎覺飽,這個價位應該有更多更好的選擇。
所以想試好耐。
趁去開apm 又有消費券,仲要唔洗點等位咪試囉!