上個星期返工好忙呀, 都好耐冇試過一個人行街食飯睇戲了!所以上個星期六同日, 我都早早起左身,預備去揾間靚餐廳食個靚LUNCH開展開心既一天先! 本身想去尖沙咀諗住行一日街既, 先係佐敦食個飯再去血拼先係佐敦行左一陣, 見有間幾靚既西餐廳叫Pom's kitchen and deli格局好似小酒吧咁, 好有氣氛呀!而且店內裝潢都好有心思, 地方都幾大吖~就算一枝冷行入去, 店員都冇黑面我相反仲比左一個開心既笑容我令人覺得一整日都充滿朝氣!望吓個menu 先, 原來sat都有set lunch, 最驚喜係價位一啲都唔高就算點最貴既牛扒連加一都係一百蚊難怪出面排滿晒隊了~好吖, 今餐食得豐富啲, 點左 炭燒紐西蘭肉眼扒, 配香草bb薯及黑醋沙律set lunch 連餐湯~ 而今日餐湯係南瓜湯~ 南瓜湯相當足料,飲落去口感比較厚, 但又唔會杰到漿住咀吧, 有好香南瓜味, 個人覺得帶有少少薑味, 反而幾特別幾提味~ 主菜來了- 炭燒紐西蘭肉眼扒賣相唔錯喔~ 肉眼扒以lunch來說份量唔算細, 炭燒令到整塊肉飄出陣陣炭燒香味, 好惹味!7成熟令到肉質好嫩滑, 咬落去好juicy, 再加上酸酸

上個星期返工好忙呀, 都好耐冇試過一個人行街食飯睇戲了!
所以上個星期六同日, 我都早早起左身,
預備去揾間靚餐廳食個靚LUNCH開展開心既一天先!

本身想去尖沙咀諗住行一日街既, 先係佐敦食個飯再去血拼先
格局好似小酒吧咁, 好有氣氛呀!
而且店內裝潢都好有心思, 地方都幾大吖~

就算一枝冷行入去, 店員都冇黑面我
相反仲比左一個開心既笑容我
令人覺得一整日都充滿朝氣!

就算點最貴既牛扒連加一都係一百蚊
難怪出面排滿晒隊了~

主菜來了- 炭燒紐西蘭肉眼扒

7成熟令到肉質好嫩滑, 咬落去好juicy, 再加上酸酸甜甜既黑醋沙律同肥厚又脆既薯塊, 一個字- 正!

餐飲點左涷奶茶, 茶香奶滑, 唔會太甜, 令到剛踏入夏天既暑氣全消~~~

埋單約hkd 104, 好抵食~~

Pom's kitchen and deli
佐敦德興街7號A-B號舖