由於我們跟友人K也是同一間”尖”這天剛好三人也同一時間到達, 友人K之前都叫過我們幾次食飯恰巧有事要做未能應邀, 所以呢日做完”尖”便順理成章地一斉食少少野吹吹水囉, 在這幢商業大廈上面, 這集團已經租了一整層分拆兩間食肆,經常留意到這潮式食肆大大隻字寫住9點後打冷6折,經常留意”着数情報”的我們, 當然會毫不猶疑地直擊核心地帶,上到去其實又真係得半滿, 做打折係有理由的, 再睇睇特價d乜先? 鹵水拼呀, 南乳豬手, 沙薑鳳爪, 韮菜豬紅, 豆卜大荳芽, 另外再有一張唔係特價嘅餐價, 不過價錢都好合理嘅,於是乎我們試咗:6折嘅鹵水拼- 面頭有鵝脾片,鵝背件, 有豬肉片但好細片,肉腸係無人工色素的白肉腸,鹵水唔太咸只是剛剛好, 鵝片亦正常口感, 豬耳絲夠幼但炆得過火太淋身, 6折嘅豆卜大荳芽 – 這個餸估佢唔到浸住大荳芽嘅汁係辣嘅, 雖然係中,小辣但太座已經食唔到了, 還有這店的大荳芽係比一般街市賣的幼身一倍, 使唔使咁呀, 連條大荳芽菜都可以打個6折? 果然係大集團作風, 算死草的作風可見一班,6折嘅蠔餅 – 一攞出嚟即見到幾件啡色嘅蠔餅,就感覺不妙, 咁啡色即係老油炸蠔餅啦, 唔知佢

6折嘅蠔餅 – 一攞出嚟即見到幾件啡色嘅蠔餅,就感覺不妙, 咁啡色即係老油炸蠔餅啦, 唔知佢廚房鑊油幾耐無換過定係要炸的食物實在太多, 唯有盡量食少d啦, 油膩是一定的了吃不出蛋香味, 蠔仔還有些少殼附送,

無折的炸雙棗 – 每種四粒, 太座話蟹棗比蝦棗有味, OK但唔突出囉

由於我們座嘅位置近後樓梯度門,食一餐飯兩次有客人走去門後面抽煙, 食食下一陣陣煙味攻過來幾唔舒適的環境,

順便一提, 各位食友有機會到上址用餐
題外話/補充資料: p.s. : 一開頭座落無耐, 有待應端住碟似乎係魚之類嘅餸逐枱去問要唔要, 話係廚房聽錯柯打做咗出來, 又話打個折只收$48, 但似乎不得要領, 正如太座話事計, 妳咁樣碟餸無遮無掩情況下任由待應口水噴灑上餸面, 邊有客人願意冒呢個險呀! 重要待應A攞完再交俾待應B接力賽,
2013-05-13