2017-10-15 148 瀏覽
今次去咗銅鑼灣嘅韓國餐廳食炸雞,聽講呢間Sodam Chicken 係黎自韓國嘅,係嗰邊有70間分店,質素應該有保證上到去裝修幾好,播住韓國歌好有feel~首先就帶咗個沙律做頭盤呢個凱撒沙律,d菜好新鮮,仲有好多煙肉條加上上面嘅芝士碎,健康得黎好好食。之後當然就係主角炸雞啦,我哋叫咗呢個蜜糖芥茉香蔥炸雞,啱啱炸好嘅雞件,配上熱辣辣嘅蜜糖芥茉漿,又甜又脆好掂另外值得讚嘅係,當你叫炸雞嘅時候,店員會問你要有骨定無骨,好貼心啊仲有個骨桶俾你放骨,唔使食到周圍都係,有需要仲可以攞手套添。食炸雞點唔少得飲酒啊,餐廳有好多特別嘅cocktail同特飲有酒精冇酒精嘅都有。我就叫左呢個青蘋果梳打同埋呢個菊花味梳打好靚呀擺得,味道都好好,用黎送炸雞一流。總括嚟講呢度食炸雞冇得輸呀,識揀一定揀韓國來自鋪頭啦,等我下次約多幾個朋友試多幾款唔同嘅炸雞烤雞先~

上到去裝修幾好,播住韓國歌好有feel~
加上上面嘅芝士碎,健康得黎好好食。

蜜糖芥末香蔥炸雞

蘋果特飲