2018-06-11 286 瀏覽
韓式炸雞喺香港都興咗幾年,如果你話佢係因為電視劇嘅威力,倒不如話佢其實真係好食。食正宗韓炸雞,銅鑼灣有唔少選擇,但今晚想坐得舒舒服服,所以去咗Dodam Chicken。 呢度食物種類好多,由一般韓國餐廳食到嘅海鮮餅到芝味香濃嘅意大利薄餅都有。不過話咗要食雞,所以都係揀番雞嘅菜式啦!無咁熱氣之選有香蒜焗烤雞。一上碟熱辣辣,個汁仲有一塊塊蒜片喺上面。即刻咬一啖,果然係又香甜又惹味,仲要大大碟,好抵食。隨雞附送一碟酸蘿蔔,勁醒胃,即刻令人想食多幾件。 我好鍾意食薯條,雖然食韓國嘢,一般都會揀芝士薯條,但喺MENU見到松露薯條,感覺好吸引,來一個先!一放低就聞到好撲鼻嘅黑松露味!裡面仲夾雜住薯條同番薯條,正。 成日覺得食韓國嘢,一定要飯返兩杯先得。所以今晚特別叫咗米酒,甘甜可口嘅米酒,同滋味香濃嘅烤雞可謂襯到絕!仲有喎,韓國米酒出咗名可以美肌,真係要飲多杯喇!

香蒜焗烤雞

香蒜焗烤雞