餐廳:二世祖 (大角咀)地址:大角咀福全街18號地舖大角咀福全街有一間新開左唔夠半年嘅多國菜餐廳,以簡約暗沉嘅工業風裝潢設計風格打造有氣氛嘅環境,而我地坐嘅位置近門口嘅bar枱,枱上有唔少可愛裝飾擺設好彩之前有book位,如果唔係我諗我地應該無位坐,因為二世祖餐廳6點先開始晚市,我地6點到嘅時候門口已經痴上「今晚只招待已預約顧客」,而食飯嘅一個鐘頭入面都坐爆哂人,仲要有唔少walk-in或者book晏少少枱嘅食客想入黎品嚐呢到嘅出名招牌特濃朱古力或者甜品,好彩嘅仲可以提供幾個bar枱位置,但大部分都被拒絕左,因為真係爆場🙈所以下次想黎食飯一定要book位喇明太籽櫻花蝦配青瓜絲扁意粉 $138超濃郁明太籽醬配上扁意粉,每一啖都食到滿滿嘅明太籽醬,非常濃味,櫻花蝦散落係意粉中間,時而散發出櫻花蝦嘅蝦乾香味,加埋青瓜絲,令意粉口感更豐富香辣蒜片鮮茄肉碎巴馬火腿脆配烏冬 $128蒜香蕃茄仔同肉碎令烏冬添上唔少顏色,醃製過嘅材料令烏冬入味之餘仲好惹味。巴馬火腿脆好似豬肉紙咁,鹹香薄脆,呢個烏冬用上嘅辣椒辣而不麻,不過辣度都幾足,唔係好食得辣嘅記得同餐廳職員講返聲先特濃朱古力奶昔 $42特濃朱古力
餐廳:二世祖 (大角咀)
地址:大角咀福全街18號地舖

明太籽櫻花蝦配青瓜絲扁意粉 $138

香辣蒜片鮮茄肉碎巴馬火腿脆配烏冬 $128

特濃朱古力奶昔 $42
特濃朱古力作為餐廳嘅成名作,又點可以唔試,用上72.5%濃度嘅朱古力,朱古力奶仲要係用人手製造,之後仲要冷藏夠4個鐘先拎出黎賣,務求做到夠滑夠濃夠香,呢杯奶昔唔止於咁,仲有粒粒朱古力碎係面,賣相仲好靚添

士多啤梨奶昔 $42
用新鮮提取嘅士多啤梨配上鮮奶打製成鮮甜嘅奶昔,一樣吸引好味

一間小本經營嘅本地餐廳,無論係環境、受歡迎程度、製作食物嘅用心定食物味道都唔錯,想試嘅話記得一定要book位,順帶一提用餐時間限90分鐘呢
2019-09-22