2020-08-14
一向鍾意食蛋,呢日老公特登帶我去朗豪坊呢間TAMAGO-EN,開頭以為只係普通嘅西日餐廳,後來先知TAMAGO-EN主打日式雞蛋料理,入面每款雞蛋料理都使用日本沖繩農場直送嘅新鮮雞蛋,啱晒我呢D鍾意食蛋嘅人。老公確實無介紹錯,餐牌料理選擇多樣化!5款特製玉子串燒(HKD68)我好鍾意食玉子燒,呢度仲有5款唔同口味嘅配料,包括親子三文魚、三文魚子沙律、蟹肉、海藻醬同蕃茄仔,而且賣相精緻,打卡一流,一次過滿足我多個願望。因為用咗沖繩直送新鮮雞蛋,蛋味比平時食到嘅更濃,蛋皮一層層咁捲,口感好有層次。點咗1個lunch set,餐牌每項主菜都奉送麵豉湯及沙律。燉牛肉蛋包飯($118)份量十足!雞蛋好滑溜,捲成旋風狀賣相超吸引。牛肉炆得軟腍入味,同蛋包飯食好送飯。士多啤梨奶昔($48) 估唔到連飲品都以蛋入饌!奶昔加入生雞蛋打成,口感香滑又富蛋香。 caramel latte($40) 加黑糖珍珠($5)呢度嘅latte水準都有驚喜,焦糖味香甜突出,加咗珍珠後好有咬口!
老公確實無介紹錯,餐牌料理選擇多樣化!
5款特製玉子串燒(HKD68)
燉牛肉蛋包飯($118)
士多啤梨奶昔($48)
caramel latte($40) 加黑糖珍珠($5)