2016-06-15 535 瀏覽
同一班愛美的女生行街, 有時都唔係一件容易的事.由頂樓一直到樓下, 走完一整幢apm, 足足用上3小時.在最後一站IT內尋寶, 竟然俾我找到一個亮點位. 就是SWEET MONSTER.當行街行到快要虛脫的時候, 是時候來一點甜.SWEET MONSTER就在IT入口旁邊, 好易就搵到店外的爆谷位超級吸晴, 已經想好走的時候要買邊一款味道.一講到甜品, 真係唔可以講笑, 特別是雪糕, 即使連減肥中的朋友都抵擋唔到誘惑, 跟住食.提拉米蘇軟雪糕(大杯) HK$39雪糕口感很軟滑, 牛奶味重, 上面加有咖啡朱古力粉, 只有微微甘苦, 同雪糕混和而食, 可以中和了甘苦味. 味道不錯.焦糖咖啡雪糕(大杯) HK$39同樣是有咖啡粉, 但這個雪糕配上濃濃的焦糖糖漿, 入 口雖然比較甜, 但個人十分喜歡.焦糖爆谷雪糕(中杯) HK$27又是焦糖味道, 你就知道這是大眾喜歡的味道之一.雪糕外層是焦糖爆谷, 爆谷不是平時戲院內買到的細細粒種類, 而是比較大同脆口.而雪糕同樣是奶味十足, 兩者相當夾.綠茶曲奇雪糕(脆筒) HK$29這個在雪糕面上灑有抹茶曲奇粉, 少了抹茶的苦澀味, 口感不會太甜但兩者融
同一班愛美的女生行街, 有時都唔係一件容易的事.
由頂樓一直到樓下, 走完一整幢apm, 足足用上3小時.
當行街行到快要虛脫的時候, 是時候來一點甜.
SWEET MONSTER就在IT入口旁邊, 好易就搵到
店外的爆谷位超級吸晴, 已經想好走的時候要買邊一款味道.
提拉米蘇軟雪糕(大杯) HK$39
焦糖咖啡雪糕(大杯) HK$39
焦糖爆谷雪糕(中杯) HK$27
又是焦糖味道, 你就知道這是大眾喜歡的味道之一.
而雪糕同樣是奶味十足, 兩者相當夾.
綠茶曲奇雪糕(脆筒) HK$29
但兩者融合味道更好, 食落更好有口感.
熱情果香橙冰茶 HK$29
朋友的冰茶, 據說味道不錯, 不會太甜, 飲完有清涼解渴的感覺, 不會越喝越口渴.
熱情果+ 淡淡的橙香味道, 很清新.
最後我買了焦糖爆谷(一盒) HK$29 帶回家
一包其實都有好多, 臨走時更被朋友瓜分了一半. 太可惡啦!!

2016-06-02
其他