2021-02-07
已經唔係第一次嚟幸福班戟,今次終於都係一個人利息,其實我覺得呢間鋪嘅位置幾好,唔算太密集,又唔算好多人,行入嚟完嘅時候其實又有一種好chill嘅感覺。今日係星期四下午2:30 pm,其實以前感覺佢都會好多人喺度排隊,唔知係咪因為疫情嘅關係,人流真係減少咗好多,基本上一去到已經有位,完全唔使等。之前嚟嘅時候平日都有好多人,特別係星期五,真係今時唔同往日。見到餐牌,其實對我來講已經好熟悉,因為已經唔係第一次嚟食,今次想靜靜地食一個原味班戟,另外叫咗一杯mocha。當我以為仲要等好一段時間先有,就拎支酒精紙巾出嚟清潔枱面同手啦,都未清潔完,我個班戟已經到咗,由落單到嚟到只係用咗3分鐘,點解會咁嘅呢,我估佢哋係不停生產,但係又因為太少人嚟食,似乎係冇乜人order,所以我好快就已經有得食。心情有啲複雜,平時覺得要等好耐先有得食嘅嘢忽然間可以即刻食到好似唔係好抵咁,點解會有種咁奇怪嘅心態呢。講返個pancake,當然原味仍然都係最好食,不過嚟到嘅時候未嚟得切影相,上面舊cream已經跌咗落嚟,應該唔關佢事嘅,主要係個pancake熱,Cream好快溶化,不過都無損佢本身嘅味道,佢哋嘅Pancak
講返個pancake,當然原味仍然都係最好食,不過嚟到嘅時候未嚟得切影相,上面舊cream已經跌咗落嚟,應該唔關佢事嘅,主要係個pancake熱,Cream好快溶化,不過都無損佢本身嘅味道,佢哋嘅Pancake係做得好好,好實在有質感,但係又會好鬆軟,賣相同水準仍然一流。杯摩卡就普普通通,冇乜特別,有個拉花咁。
講返環境本身,因為而家疫情限制店內座位數量,相對地坐得舒服,我幾鍾意佢哋比其他人睇到佢哋嘅製作過程,因為廚房係玻璃相隔,唔係遮遮掩掩咁樣。
店員普遍都係友善既,不過唔知係冇乜客定係點呢,我覺得冇之前咁熱誠,希望佢哋嘅水準可以一直保持落去啦。