2020-12-24 34 瀏覽
同事話這間台灣菜新開,在路德圍,今日同佢去試下,落小巴就係隔離,地點好方便,店名叫你妳,好特別的名字,紫色為主,地方不大,幾張枱。午餐有麵或飯選擇,我們想食台灣牛肉麵,但係冇晒,12點先開但冇晒店員話冇來貨,又唔想食藥膳,所以我們也叫魯肉飯,小食有4款選擇,我揀了鮮蝦卷拼花枝丸,同事就揀了鹽酥雞配甜不辣。我的古早冬瓜茶,凍的,都幾大杯,唔太甜,Good。這樣擺盤的,有半隻溫泉蛋,青瓜片拌碟,魯肉飯,炸蝦卷同花枝丸,魯肉好味唔太油同肥,蝦卷好味喎,有啖啖蝦肉的,夠香口,花枝丸也是好香同有墨魚粒。同事的雞都好食,炸到乾身,甜不辣就比較實同乾。仲外賣了香芋紫薯同肉鬆香芋吐司,唔甜的,不過有d漏,吐司要熱食先好味,凍了麵包就淋了。

我的古早冬瓜茶,凍的,都幾大杯,唔太甜,Good。

同事的雞都好食,炸到乾身,甜不辣就比較實同乾。

2020-12-11
午餐