2017-11-12 905 瀏覽
加HK$38就有飲品同湯 (或沙律)。男朋友知我中意飲熱野,佢又中意飲凍野,所以揀左忌廉蘑菇湯同雪碧。 忌廉蘑菇湯 – 都幾好飲,但係絕對唔系呢間鋪頭的招牌菜。係好creamy但我有少少覺得同罐頭湯差唔多。同埋有少少嫌個湯匙太長,我成日飲飲下,好驚一放低個匙成個碗就會跌落黎。黑松露薯條本來以為是普通薯條(個樣重好似m記),所以無期待。點知一食落去就有黑松露味道。之後發覺薯條任食之後 對眼發光。我同男朋友都食多左一碟。味道剛剛好,唔太鹹,又有少少黑松露味。唔使用茄汁都夠味。guest chef’s flat iron steakherbly flat iron steakOrder左兩款steak.一個系herbly flat iron steak另外一個是guest chef’s flat iron steak. 舖頭建議medium.呢度既Waiter會教埋你點切黎食,防止你逆紋食(會太“鞋”)。Guest chef’s flat iron steak 個汁其實系黑椒味,同塊扒好match。而herbly flat iron steak系襯garlic。我地試過交換黎配搭,點知真係好
加HK$38就有飲品同湯 (或沙律)。

黑松露薯條

guest chef’s flat iron steak

herbly flat iron steak

Order左兩款steak.

Guest chef’s flat iron steak 個汁其實系黑椒味,同塊扒好match。而herbly flat iron steak系襯garlic。我地試過交換黎配搭,點知真係好唔match。

我同男朋友都有唔同意見 - 我覺得guest chef’s flat iron steak系多牛肉味d同埋系juicy d,但男朋友持相反意見。

兩個steak份量都好多,多到食唔曬個時就開始後悔食左好多黑松露薯條…

Side talk: 個薯蓉都好有薯仔味架!!好好食!

雖然舖頭recommend medium但我地覺得其實未煮到去medium既 – 睇上去好生。Alternatively, 建議各位可以叫熟dd.

我相信呢間鋪頭既概念是參考英國倫敦嘅flat iron。筆者覺得雖然呢度做得比英國的出色(男朋友不是這樣想),但我覺得可以再進步。好似呢度d sides太多都系薯仔做成。其實可以考慮好似英國gum,供應其他side dishes -creamy Spanish, aubergine, 等,多d花款。

另外值得一提 係呢度嘅服務真係好好

我哋攞咗飛等位之後就去咗行街但係又成日驚嗌過龍打去問嗌到幾號嘅時候waiter教我地點樣用app就可以check到 宜家嗌度幾號 唔駛心掛掛
服務一流
2017-11-05