2024-02-19 439 瀏覽
好似已經收藏咗依間好耐,但係因為位置比較偏遠就一直冇去(好似好多間都係因為咁嘅原因然後拖字訣🤣🤣) 。 咁啱今日去開黃埔嗰頭 見順路就決定順便去埋呢度。 位置方面其實近返何文田嗰邊 ,如果搭地鐵去嘅話其實出咗地鐵行幾步路都會到。 裝修方面其實都相當木系 ,立眼其實真係以為係餐廳所以行過左兩次😂😂😂店舖主打係新式嘅麵包,所以好多都好特別,選擇困難症真係好難揀🫣 咁啱之前收藏嘅時候推廣嘅麵包款式冇左😅 所以惟有睇下其他款🤣🤣 最後喺雪櫃入面望到曾經我喺另外一間舖頭想買嘅款式,但係嗰時去嗰間已經冇再出🫣。啱啱喺依度發現咗有梗係嗱嗱聲買黎試下🥳🥳 就係冰心麻糬😋😋味道方面有3款:Tiramisu, 海鹽焦糖同埋朱古力。 最後簡左Tiramisù 味($26) 話明冰心麻糬 咁緊係要雪凍左先好食😂😂 好彩天氣凍 拎到番屋企都唔會熱哂🥸 大小黎講適中。口感方面凍凍地同軟林林幾正🧊外表表皮其實係麻糬皮,沈左啲朱古力粉 食落軟糯糯咁 。 入面既餡料其實係tiramisu 味既cream黎, 唔會太甜岩岩好, 咖啡味一啲都唔突出 。 整體黎講都唔錯

Tiramisu冰心麻糬
外賣自取