Terrible Baby

一直聽聞位於Eaton Hotel 4/F既Terrible Baby環境好Chill之餘,質素都好高!之前响Eaton只係食過普慶餐廳既自助餐,不過選擇之多同CP值高,已經令我對入面既餐廳有所期待~正所謂聞名不如見面,Happy friday 終於有機會試試佢!餐廳只有Walk-in,七點前到唔洗等位👍🏻餐廳分左indoor同outdoor,我地坐左响indoor,環境好舒服,室內樓底高,空間感足,同埋播放既音樂都好正,唔會太大聲🔉呢排餐廳做緊新既Promotion,Set dinner 加$130就有埋Drink combo🍹可以任飲house wine、beer、果汁同汽水兩個鐘😍平均飲兩杯house wine就回本,好抵!🥂Lobster linguine ($180/+drink combo $310)龍蝦🦞份量一啲都唔小氣,墨汁扁意粉既口感煙韌帶點彈牙,配上香氣十足既鮮茄汁,醬汁都可以沾附响意粉上,呢個配搭好夾👍🏻🥂Salmon & Avocado Wrap ($140/+drink combo $270)呢個煙三文魚牛油果墨西哥卷餅都幾有驚喜,份量幾大,卷餅既餅皮唔會太乾

呢個煙三文魚牛油果墨西哥卷餅都幾有驚喜,份量幾大,卷餅既餅皮唔會太乾同硬,餡料仲有蕃茄同少少辣椒,再配上一個好泰式既酸甜青醬,口感好fresh✨仲要有薯條伴碟,點埋個泰式醬汁,食到停唔到口😂

🥂Cheese & Cold cuts ($260/+drink combo $390)
芝士風乾火腿拼盤一定係最佳送酒之選👌🏻拼盤分兩盤送上,一盤放芝士同火腿,仲有果乾、餅乾同醃菜,另一小盤放麵包同橄欖😛拼盤有5種芝士同3種火腿,有唔同濃淡味既芝士,火腿就普通,但勝在份量同選擇唔少,同朋友一邊飲洒同Share,好Chill😽

整體質素中上,價錢合理,再配上十分方便既地理位置同咁Relax既環境,同埋員工既服務態度好好,大推🔥值得一提,餐廳既Outdoor Area係有得食Shisha,等遲啲疫情過去,一定要再去😋