2017-12-31 14086 瀏覽
今晚同閨蜜提早慶祝聖誕節,她提議食這間西餐,正正在恒豐商場後面街,都好易揾!餐廳環境昏暗,增添節日氣氛!我們被安排坐在有高枱牆那邊,細細的高枱,配細細的高櫈,同隔離枱好近,地下有個放手袋的竹籃,正是同隔離枱的距離,我自問不是太肥(100磅左右),都覺得坐得好迫,好不舒服!等食物期間已不小心跌了幾次刀叉,而食物上枱時都不夠位放,迫住我們要快快食完枱頭食物,值得-提是上菜速度好快, 可媲美茶餐廳,所以我們今次用餐時間(包埋食甜品)都不用四十五分鐘便完成了!今晚有兩款套餐,有餐湯, 蒜蓉包,主菜同餐飲,其中-款多了 紐約芝士餅,我地點左兩款套餐各-!南瓜忌廉湯無咩南瓜味, 忌廉湯不夠creamy,-般!炭燒美國安格斯肉眼牛扒 牛扒size好大份,燒得剛好,肉質嫰滑,味道不錯配菜有 茄瓜 ,翠玉瓜 同薯仔,份量十足!牛油白酒大蜆意大利粉這個略嫌遜色,蜆不大無咩肉,還有少許沙,而且只有牛油香味,沒有白酒香味,至於意粉本人覺得略硬!整體比較普通,無驚喜紐約芝士餅口感硬了點,甜了點同 閨蜜只吃了兩啖便放棄了!
南瓜忌廉湯
無咩南瓜味, 忌廉湯不夠creamy,-般!
炭燒美國安格斯肉眼牛扒
牛扒size好大份,燒得剛好,肉質嫰滑,味道不錯
配菜有 茄瓜 ,翠玉瓜 同薯仔,份量十足!
牛油白酒大蜆意大利粉

紐約芝士餅
口感硬了點,甜了點
同 閨蜜只吃了兩啖便放棄了!
南瓜忌廉湯
炭燒美國安格斯肉眼牛扒