2018-12-16 79 瀏覽
又係食大閘蟹既季節啦!如果要暢快盡情地食,就一定係放題啦!今次係我第一次食大閘蟹放題,但其實我又食唔到太多,所以突登搵一間有唔同美食既夜題,可以一次滿足所有願望!大閘蟹即叫即蒸,因為新鮮才好味嘛!大約一隻手掌的大小,雖然size不算大,只可以自由任食已經值回票價~點單時無分公、母大閘蟹,隨機送上,我吃到的大多是公的,公的膏比較多,蟹膏鮮甜濃郁,還有膏油流出,真是令人流晒口水~單單食大閘蟹當然唔夠喉啦!呢度有其他日式和泰式的小菜和刺身,還有燒肉和串燒,款式非常多,總有一款岩食!焗蟹蓋裡面是白汁和菠菜混成的餡料,可以一試!炸蟹鉗外脆內嫩,啖啖肉的選擇,唔會炸得好油。刺身方面都算新鮮,無雪藏的冰冷感,三文魚亦算厚切。壽司方面小小一件,可以多試幾款,特別欣賞炸蝦壽司,炸蝦還是熱哄哄的。不得不讚的就是泰式小菜,各款現炒小菜非常野味,加入了微微辣味,可說是比外面吃的更出色。燒肉串燒方面亦有多款選,吃完大閘蟹後可以叫店員幫忙開爐準備燒肉,肉質都算幾嫩,牛肉是必點之一,加少許鹽或燒汁燒已經好好味。最後生品方面有雪糕、雪條、糯米滋、蛋糕和o者o喱,小孩子一定非常喜歡,價錢相當化算,而且又可以一次瘋狂食大

又係食大閘蟹既季節啦!如果要暢快盡情地食,就一定係放題啦!
今次係我第一次食大閘蟹放題,但其實我又食唔到太多,
所以突登搵一間有唔同美食既夜題,可以一次滿足所有願望!

大閘蟹即叫即蒸,因為新鮮才好味嘛!
大約一隻手掌的大小,雖然size不算大,
只可以自由任食已經值回票價~

點單時無分公、母大閘蟹,隨機送上,我吃到的大多是公的,

單單食大閘蟹當然唔夠喉啦!呢度有其他日式和泰式的小菜和刺身
還有燒肉和串燒,款式非常多,總有一款岩食!

焗蟹蓋裡面是白汁和菠菜混成的餡料,可以一試!

炸蟹鉗外脆內嫩,啖啖肉的選擇,唔會炸得好油。

刺身方面都算新鮮,無雪藏的冰冷感,三文魚亦算厚切。

不得不讚的就是泰式小菜,各款現炒小菜非常野味,
加入了微微辣味,可說是比外面吃的更出色。

肉質都算幾嫩,牛肉是必點之一,加少許鹽或燒汁燒已經好好味。

最後生品方面有雪糕、雪條、糯米滋、蛋糕和o者o喱,
小孩子一定非常喜歡,價錢相當化算,
而且又可以一次瘋狂食大閘蟹,這次可算是大滿足!
2018-12-03