2024-02-18
呢間餐廳門口好低調用金屬板圍住,充滿神秘感,好有私房菜感覺~ 入面有盞好搶眼嘅水晶吊燈,綠色拼金色裝修充滿時代感~ 我哋叫咗入門廚師發辦套餐$588/$788 各一~KIRIN 啤酒大大杯,夠晒冰凍同氣,爽呀~黑魚子煙三文魚沙律:沙律菜清新爽脆,配埋新鮮煙三文魚同黑魚子好夾~白松露溫泉蛋溫泉蛋好滑lulu好creamy,配上鹹香白松露同黑魚子好鮮味~鐵板海鮮:可以選擇鮑魚/扇貝/帶子/虎蝦/鰻魚/東星斑,我就揀咗鮑魚,虎蝦,鰻魚,東星斑~ 蒜蓉鮑魚:好厚身幾大隻,爽口鮮味,蒜蓉可以提升鮑魚鮮味~擺碟有海鹽蝶豆花泡泡,美觀得來,鹹鹹地同海鮮幾夾~鰻魚:皮脆肉嫩,肉質唔會好淋好肥,偏向結實有咬口有彈性東星斑:肉質鮮嫩,加咗黑椒同海鹽香煎好香~虎蝦:蝦肉爽口彈牙,肉質鮮味,配埋蝦頭做嘅蝦膏醬香濃回甘~ 蒜片牛柳粒:牛柳我叫咗五成熟,熟成度啱啱好,牛柳煎得外香內軟,肉質軟熟,肉汁Juicy,牛味香濃,配上香脆蒜片同黑椒海鹽非常夾~海老海膽炒飯:炒飯係鐵板燒嘅靈魂,熱辣辣夠晒鑊氣,炒飯粒粒分明,配埋Creamy鮮甜海膽仲正~甜品:藍莓/豆腐雪糕雪糕香甜,奶味香濃,質感似炒雪糕,配埋豆沙波波爆珠口
KIRIN 啤酒大大杯,夠晒冰凍同氣,爽呀~
白松露溫泉蛋
鰻魚:皮脆肉嫩,肉質唔會好淋好肥,偏向結實有咬口有彈性
東星斑:肉質鮮嫩,加咗黑椒同海鹽香煎好香~
虎蝦:蝦肉爽口彈牙,肉質鮮味,配埋蝦頭做嘅蝦膏醬香濃回甘~
蒜片牛柳粒:
海老海膽炒飯:
甜品:藍莓/豆腐雪糕
雪糕香甜,奶味香濃,質感似炒雪糕,配埋豆沙波波爆珠口感幾特別~