2019-01-14 360 瀏覽
到左一月真係凍左好多又係時候食下火鍋暖下身先。澳門食過一次海鮮鍋後一直念念不忘,又咁啱俾我搵到香港呢間水佬榮,一於約埋班朋友去試下先。樓下通知接待已經訂左位,一上樓就可以入座啦。星期一至四好處就係唔會太多人要等位。店面環境簡潔明亮,坐低就揀左每人$238嘅航母海鮮盛宴加多渣竹蔗茅根清下熱一見到個航母真係呆左,係勁。大。堆!目不暇給到唔知應該望邊樣先好..經理哥哥好好人提我地影相先,因為佢仲要加湯熱左先有得開動架全部都一人一隻唔洗驚爭崩頭唔夠食,呢個不得不讚今次揀左個蕃茄薯仔湯,加埋個鍋本身咁多配料一流!追加配料我地揀左安格斯牛肉,凍豆腐,萵筍,響鈴卷同鴕鳥肉。配料份量都好多,今次有排食海鮮係超鮮甜,無論係海蝦,貴妃蚌,帶子,鮑魚,蟹等等...每一樣入口都係好鮮美,所以食到最後個湯係比我地飲哂,因為吸收哂海鮮同菜類真係甜到不得了!最鍾意係鮑魚同海蝦,入口彈牙豐腴,配埋唔會喧賓奪主嘅湯頭絕對係掂!聽講佢個椰子湯同麻辣湯都唔錯,要搵日食多次!
到左一月真係凍左好多

加多渣竹蔗茅根清下熱

全部都一人一隻唔洗驚爭崩頭唔夠食,呢個不得不讚

今次揀左個蕃茄薯仔湯,加埋個鍋本身咁多配料一流!

聽講佢個椰子湯同麻辣湯都唔錯,要搵日食多次!