2024-05-06 9 瀏覽
這間糖水店是一家40年老店, 前老闆因為年紀大, 由年輕情侶接手, 加入更多新款自創新派糖水及懷舊小食, 除傳統中西式糖水外, 小店還有粥品、經典小炒麵類, 絕對是吃宵夜的好地方✨我們點了xᴏ醬炒蘿蔔糕 半煎炸的蘿蔔糕外酥內軟配上爽脆的芽菜及清甜的高麗菜, 鮮香微辣、香氣撲鼻、充分沾上xᴏ醬味道, 鹹香十足、非常惹味, 必食推介👍🏻韓式泡菜麵🍜 味道辛香微酸, 麵條ǫ彈、配腸仔和栗米, 簡單又好味道, 十分開胃燒汁蒜香牛粒(7粒)🍢
配上蒜片和日式燒汁即炒, 肉質厚實、香味濃郁、肉味豐富, 一口一粒好方便甜品白雪女皇👑 店內招牌甜品之一, 腐竹桃膠糖水配燉蛋白, 用料十足, 桃膠燉蛋白滋陰同時又可以養顏, 腐竹質地如濃縮版的豆漿、豆香濃, 入口香滑, 非常適合女孩子食用, 必點推介😍芒果大滿足🥭 鮮奶底配上芒果+仙草+椰果+芋圓+小丸子, 一份甜品多個口感, 配料非常豐富, 芒果新鮮香甜、芋圓煙韌、仙草椰果清涼爽口, 甜度適中小店用心製作、非常足料, 食物款式選擇多, 服務態度親切有禮且富人情味, 值得再回顧💕

我們點了
xᴏ醬炒蘿蔔糕