2014-01-31
辛辛苦苦辦完年貨後,因為已經肚餓到不得了,所以就隨便入去一間餐廳食晚飯。間野D價錢都好平民化,例如:2人餐都只系$169,兼且唔使加一,超級正。但系環境方面就一般,因為鋪頭de面積比較小,我數過大約只能容納30-40人。我地叫左一個2人餐($169),同埋一個咖喱牛俐飯($62)。2人餐內容忌廉湯:忌廉湯入面有紅蘿蔔,豬肉碎。但我認為起印度餐廳唔應該出現呢個湯,因為呢個湯唔系屬於印度湯水。咖喱羊肉:呢碗咖喱大約有8舊羊肉,咖喱ge味道清甜,唔會好似其他咖喱專門店一樣超級辣。而羊肉方面,距D羊肉具有香味,比其他羊肉無錦蘇;最適合一D鐘意食羊,但系又唔鐘意太過蘇ge人。唔止錦,距仲送一大碟白飯。如果我無記錯ge話,單點好似要50幾蚊。強烈推介!咖喱牛腩呢個系我媽咪食,所以唔知味道點,但系睇落去個賣相都幾靚,幾好食ge。送大大碟白飯!送印度烤餅兩件(因為我食左一件,所以只得一件)天多里燒雞:呢個系印度菜中的名物,距系用大量ge香料去調味。而唔似D茶餐廳一樣,乜都落味精,系比較健康ge選擇。上菜時,waiter會送半個檸檬比你,然後再將檸檬渣落D燒雞到,食落去既香口,又開胃。印度奶茶呢杯印度奶
2人餐內容
呢杯印度奶茶系我點ge,距同港式奶茶最唔同ge地方系茶ge分量比奶ge分量多,完全同港式ge相反。而我就比較中意呢隻啦,因為距無錦鬧。
媽咪就叫左被汽水。
老豆就叫左一碟咖喱牛俐飯,62蚊。距話D牛俐好厚身,超底食。
服務方面:
呢間餐廳的侍應多數系印度人,但系距地D中文都好流利,溝通絕對無問題。上菜ge速度又快。滿系笑容。