2012-04-01 156 瀏覽
土瓜灣北帝街有多間專門食米線o既舖頭,可算競爭激烈雲貴川風味係一間連鎖店,除左土瓜灣外,荃灣及紅磡都有分店呢間開左大約兩年o既米線專門店,OpenRice 評分高達3.7之前o係網站以每張$23 o既價錢買左兩份米線餐 coupon,每張 coupon 可以換到一碗米線連兩款餸,一款特式小食及一杯凍/熱飲品由於午間繁忙時間多人幫襯,今次優惠只適用於 2:30pm 後雲貴川風味o既每碗米線湯底可自行選擇小、中、大或勁辣,今次團購優惠可以俾大家選擇小鍋(唔辣)、酸辣、麻辣或清湯米線平時每款餸係$4, 有成四十款可供選擇,我地今次優惠係每碗米線可以選兩款餸除左米線,仲有多款特式小食可供選擇,今次團購優惠可以選郊外油菜、麻辣皮蛋、涼拌青瓜或紅油拍青瓜我地一個要龍蝦丸及雞中翼麻辣米線,一個要豬潤及菜肉雲吞酸辣米線小食就選左麻辣皮蛋及紅油拍青瓜至於飲品要凍咖啡及凍檸茶龍蝦丸及雞中翼麻辣米線 $32米線夠滑及彈牙,唔會好易斷米線配左鮮肉碎、秘制酸菜、芽菜、及韭菜配料夠多,份量夠大,好足料,若果細食o既可以兩個人share 添 豬潤及菜肉雲吞酸辣米線 $32豬潤鮮美,冇臭味菜肉雲吞係米線專門店推介,自
土瓜灣北帝街有多間專門食米線o既舖頭,可算競爭激烈

雲貴川風味係一間連鎖店,除左土瓜灣外,荃灣及紅磡都有分店

小食就選左麻辣皮蛋及紅油拍青瓜

至於飲品要凍咖啡及凍檸茶
龍蝦丸及雞中翼麻辣米線 $32

米線夠滑及彈牙,唔會好易斷

米線配左鮮肉碎、秘制酸菜、芽菜、及韭菜

豬潤及菜肉雲吞酸辣米線 $32

豬潤鮮美,冇臭味

菜肉雲吞係米線專門店推介,自家製,雲吞多菜少肉

本人選左小小辣o既酸辣米線,酸辣味道非常夾,酸菜夠酸,令人開胃
麻辣皮蛋 $15

本人食完皮蛋後飲檸檬茶,發覺有o的苦味

若果單獨食皮蛋或者飲檸檬茶唔覺有乜野問題,但係兩樣野走埋一齊,就產生呢種化學作用
紅油拍青瓜 $12

青瓜好爽口,食落涼涼地又辣辣地
飲品凍熱同價,我地要左一杯凍咖啡 $10, 一杯凍檸茶 $10
呢餐真係好抵食,$23 就可以食得好飽

雲貴川風味平時係冇套餐提供,所以我地食o既野原價係每人高達$57
, 雲貴川風味做呢次團購十分有誠意,今次真係低於半價

呢間米線專門店o既職員態度有禮,米線配料夠多,份量夠大,味道好,若果大家去開土瓜灣可以試下呢間米線專門店

雖然 BabyBamboo 支持者唔o係呢區返工及居住,不過若果日後再有團購可能會再去喔
2012-02-02
用餐優惠