2021-09-14 200 瀏覽
🥨-Pastime Cafe-位於廟街附近嘅新開cafe 好似唔係見好多人介紹👻想講cafe出面真係幾靚 有啲去咗外國咁嘅feel😻啲staff都幾friendly 食物就比較正常味道🤪同其他fancy啲嘅cafe有啲唔同 呢到嘅食物款式同味道比較平民同大路🤓🧀墨西哥肉醬粟米片 $78 (7/10)基本上就係doritos加溶咗嘅芝士加肉醬🤣鍾意食doritos嘅一定會鍾意🥰 一定要趁熱食melted cheese加肉醬都唔會唔夾 都係想像到嘅味道😋分量都夠2個人食 個肉醬嘅調味都啱啱好🤩其實佢有其他主食 不過唔係好啱我地 有包 飛碟果啲🥪🧇鮮果雪糕窩夫 $55 (7/10)講真個性價比係幾高 平時都要賣~$100不過比我影相影耐咗 食個陣唔脆🥲 同埋啲窩夫有啲屋企哥感覺🏠 唔係平時厚身個隻 口感差啲啲🥸不過加埋朱古力雪糕🍨 同啲雜果一齊都唔會唔好味 都幾飽肚🤰🍰芝麻卷蛋 $35 (7.5/10)我地其實唔係芝麻嘅fans🤪 所以唔知算唔算好食👾一致認為個海綿蛋糕幾濕潤同軟熟 芝麻味都幾香😚個cream都唔會太漏 鍾意芝麻嘅可以一試🙈☕️Hot Mocha $40 (8/10)個人幾鍾意
🥨
-Pastime Cafe-
位於廟街附近嘅新開cafe 好似唔係見好多人介紹👻
想講cafe出面真係幾靚 有啲去咗外國咁嘅feel😻
啲staff都幾friendly 食物就比較正常味道🤪

🧀墨西哥肉醬粟米片 $78 (7/10)
基本上就係doritos加溶咗嘅芝士加肉醬🤣
鍾意食doritos嘅一定會鍾意🥰 一定要趁熱食
分量都夠2個人食 個肉醬嘅調味都啱啱好🤩
其實佢有其他主食 不過唔係好啱我地 有包 飛碟果啲🥪

🧇鮮果雪糕窩夫 $55 (7/10)
講真個性價比係幾高 平時都要賣~$100
不過比我影相影耐咗 食個陣唔脆🥲
同埋啲窩夫有啲屋企哥感覺🏠 唔係平時厚身個隻 口感差啲啲🥸
不過加埋朱古力雪糕🍨 同啲雜果一齊都唔會唔好味 都幾飽肚🤰

🍰芝麻卷蛋 $35 (7.5/10)
我地其實唔係芝麻嘅fans🤪 所以唔知算唔算好食👾
一致認為個海綿蛋糕幾濕潤同軟熟 芝麻味都幾香😚
個cream都唔會太漏 鍾意芝麻嘅可以一試🙈

☕️Hot Mocha $40 (8/10)
個人幾鍾意個mocha 因為咖啡味唔係咁重👻
朱古力味都幾出 又唔會太甜😻

🍮Pastime小雲朵奶凍 $25 (3/10)
食咗一啖之後 超級後悔自己貪玩嗌咗🥶
本身覺得幾靚 貪得意😳 點知係超mini size