2021-07-09 274 瀏覽
我諗鍾意食餃子嘅朋友仔一定對呢間舖頭都唔陌生😋 身為餃子愛好者嘅我,一早已經bookmark咗呢間餃子店,之前趁經過長沙灣,又係下午茶時段,少啲人排隊,就入咗去幫襯下!因為想食清清哋,所以嗌咗雙拼湯餃,估唔到佢咁正仲有蕃茄薯仔魚湯底揀🤩 即刻嗌咗嚟試吓!粟米芝士雞肉餃係人氣之選,估唔到餡料都好飽滿下,芝士都唔少😛 不過芝士餃子都係煎餃會好食啲!另外椰菜餃好好食,雲耳好爽口,口感有軟有硬,好鍾意☺️另外,我哋仲嗌多份雙拼(想試多啲唔同款式😳) 本身想嗌西洋菜餃,可惜當日無哂,轉咗菠菜豬肉餃,菜多肉少嘅組合我自己就好滿意,幾唔錯!另外個南瓜忌廉雞肉餃好特別,見到即叫咗🤩 南瓜蓉煮到好軟滑,食落仲有忌廉嘅香味!可惜因為個餡太腍,搞到個餃子一咬就散開,有少少美中不足😥另外仲嗌多咗份醉雞食,醉雞嘅份量都幾多吓😌 一上到黎就有好香嘅花雕酒味,雞肉好嫩滑好入味🤤 雖然酒味重,但係又唔會過於苦澀,好有驚喜🥰總括而言,呢間餃子黃店都幾推介俾餃子迷食😋 佢嘅餃子都算皮薄餡靚,而且每隻都脹卜卜🤣 $40都唔使就食到雙拼,性價比都幾高!不過令我最驚喜嘅係佢嘅醉雞,估唔到整得咁好食,推介😍

粟米芝士雞肉餃 拼 椰菜冬菇雲耳豬肉餃

菠菜豬肉餃 拼 南瓜忌廉雞肉餃