聽住新蒲崗既朋友講佢附近有間新既餐廳,於是就去食啦。係一間裝修簡單得黎,又清新舒服既Cafe。首先望下個menu。本身以為係一般西式cafe會有既menu,但一打開發現有好多新鮮既款式,而且唔止係西式、仲有中式添!因為得兩個人,叫唔到咁多小食,唔係既話都想叫埋雞翼、紅油抄手呢d啊!!不過第一次黎,就叫左同店名有關既款式先,朋友叫既呢個係中式既「想食。柚子雞 定食」,另外再+ $20 要左個餐湯。餐湯濃厚而且滑身既磨菇忌廉湯。主菜柚子雞既雞肉滑身彈牙,仲有淡淡柚子既清香,忍唔住好快食晒一碟。定食會有兩種小食,呢個係爽脆藕片。呢個係香辣雲耳,我好鐘意佢呢種香辣味。而我就叫左西式「想食。明太子意粉」,雖然佢係明太子意粉,但係都有帶子架!意粉既汁好濃厚,加上一定份量既明太子,有時咬落去脆卜卜咁呢。呢個好好食,雖然價錢要$102,但真係幾推介啊!然後跟餐既話飲品半價,於是我就叫左個玫瑰牛奶咖啡。玫瑰味唔太重,但拉花好靚,而且咖啡都幾香。最後係呢間店自己搓自己拉既pizza!餅底係好香好香好香!!而且焗得岩岩好,脆口之餘唔會見到有燶位。佢既配料同芝士份量好足,將d食材黏得好實,唔會一路食一路跌d餡
聽住新蒲崗既朋友講佢附近有間新既餐廳,於是就去食啦。

係一間裝修簡單得黎,又清新舒服既Cafe。

首先望下個menu。

本身以為係一般西式cafe會有既menu,
但一打開發現有好多新鮮既款式,而且唔止係西式、仲有中式添!

因為得兩個人,叫唔到咁多小食,
唔係既話都想叫埋雞翼、紅油抄手呢d啊!!
想食。柚子雞 (定食)

不過第一次黎,就叫左同店名有關既款式先,

朋友叫既呢個係中式既「想食。柚子雞 定食」,
另外再+ $20 要左個餐湯。
餐湯

餐湯濃厚而且滑身既磨菇忌廉湯。
想食。柚子雞 (定食)

主菜柚子雞既雞肉滑身彈牙,
仲有淡淡柚子既清香,忍唔住好快食晒一碟。

定食會有兩種小食,呢個係爽脆藕片。

呢個係香辣雲耳,我好鐘意佢呢種香辣味。

而我就叫左西式「想食。明太子意粉」,
雖然佢係明太子意粉,但係都有帶子架!

呢個好好食,雖然價錢要$102,但真係幾推介啊!

然後跟餐既話飲品半價,於是我就叫左個玫瑰牛奶咖啡。
玫瑰牛奶咖啡

玫瑰味唔太重,但拉花好靚,而且咖啡都幾香。

最後係呢間店自己搓自己拉既pizza!
佢既配料同芝士份量好足,將d食材黏得好實,唔會一路食一路跌d餡料出黎咁狼狽。

好可惜係兩個人食左三個主菜之後已經係好飽好飽好飽,
如果唔係,真係好想叫多個小食同甜品,呢度既甜品menu都好吸引!

唯有下次再黎喇!
想食。明太子意粉
2018-09-18