2021-03-18 2111 瀏覽
今日放假想同老婆食好啲,見好耐冇行過銅鑼灣,早就同老婆行下睇下有咩好嘢食,行過見到有間叫“牧羊少年”嘅餐廳。呢排好hit成日聽到佢個名,仲好似有好多間分店。望入去啲裝修又幾靚,所以就入去試下。原來呢間嘢係食西餐,仲有all day breakfast 食,但今日想同老婆食好啲,所以就叫咗其他類型嘅西餐,上網搵個資料,佢哋啲意粉/pizza/小食都好出名。黑椒香蒜煙鴨胸意大利粉:一嚟到發覺已經好吸引眼球,擺盤擺得好靚,鴨胸唔會啖啖油,食落去好香嘅黑椒味,層次分明。風沙蒜香雞肉排:其實即係避風塘炸雞扒,塊雞扒好似手掌咁大塊,炸得好香脆又唔油膩,醃得好入味。鮮忌廉黑松露醬雜菌長通粉:好香黑松露味,而且好creamy,份量都好足。呢度環境真係好好,仲有個書架可以借書睇,真係relax嘅一個好地方。食完嘢仲可以慢慢休息。睇咗一陣書又覺得肚餓,所以再叫多個pizza同豬扒,佢哋個pizza係即叫即做超級新鮮好食。仲有個“荷蘭汁豬扒”超級軟滑同juicy。下次一定要嚟食埋佢個all day breakfast先夠喉。

2021-03-16