2020-10-24 701 瀏覽
今日去咗海洋公園玩,攰攰地,就近係如心海景酒店食個休閒自在晚餐😊真係未試過咁休閒去食自助晚餐,平時的自助餐都要自己出去取食物,由於疫情關係,暫停自取服務,轉左由服務員直接送餐,喜歡吃什麼,只需take order,服務員就會為你送上,客人只需舒舒服服咁坐喺度等食就可以了👍👍👍必食的海鮮拼盤,款式任君選擇,而今次我嗌左青口、長腳蟹、凍蝦都幾新鮮,因為唔使自取,由服務員送上,感覺特別鮮甜特別好味😋每台附送的新鮮麵包🥯有三種口味芝麻包、法包、蕃茄餐包我個人都喜歡牛油配麵包,餐前食少少麵包,感覺都幾正長腳蟹實在太好味了😋決定再encore,話明依家係自助餐,當然是任叫任食的啦🤣仲有呢兩款係食自助餐的主食,每個客人都可以order一款主菜,我哋嗌左燒春雞&鱸魚,啱晒大人小朋友口味隻燒春雞好嫩滑好Juicy,魷魚就皮脆肉滑👍👍👍由於有小朋友喺度的關係,我哋一嚟到就叫咗甜品同雪糕啦雪糕都係杯裝雪糕,因為獨立的杯裝雪糕我比較衛生,你仲有幾隻口味可以選擇㗎有士多啤梨🍓、朱古力🍫、咖啡、果仁等口味呢個係buffet嘅特色小食燒全乳豬,每位客人都可以出去自取一分,新鮮熱辣辣燒出嚟嘅乳豬,塊皮超趣超好味😋食飽
海鮮拼盤
每台附送的新鮮麵包🥯
有三種口味芝麻包、法包、蕃茄餐包
我個人都喜歡牛油配麵包,餐前食少少麵包,感覺都幾正
長腳蟹實在太好味了😋
決定再encore,話明依家係自助餐,當然是任叫任食的啦🤣
隻燒春雞好嫩滑好Juicy,魷魚就皮脆肉滑👍👍👍
由於有小朋友喺度的關係,我哋一嚟到就叫咗甜品同雪糕啦
有士多啤梨🍓、朱古力🍫、咖啡、果仁等口味
呢個係buffet嘅特色小食
食飽飽當然要飲番杯檸茶嚟消滯啦🤣
服務員都好窩心的服務,獨立一壺紅茶+精緻的茶杯+新鮮的檸檬🍋
絕對能沖出一杯五星級的檸檬茶🤣🤣🤣
就咁開開心心的自助晚餐就咁完結啦