2014-04-08 4860 瀏覽
早前上網買左團購,所以就趁今日得閒,相約朋友一齊去日航酒店既Lobby Lounge享受一下英式High Tea Set。一去到就覺得個環景好舒適,空間大,座位寬敞,仲有落地大玻璃,一路嘆住個Tea Set一路欣賞窗外既街景,絕對係一種享受~至於食物方面,都值得一讚!簡單精緻既賣相,分三層擺放,有甜點亦有鹹點提供,而且份量恰好,同朋友可以坐足一個下午。我個人推介煙燻三文魚三文治,新鮮既三文魚配上三文治,食落夠鮮甜。其他鹹點味道亦不錯,有叉燒酥﹑蘑茹酥等,全部都夠晒酥脆,美味香口。 另外鬆餅、蛋糕以及曲奇味道還不錯,而我就比較中意朱古力貝殼蛋糕,夠香夠鬆軟。甜點中既綠茶蛋糕同朱古力士多啤梨都好好食。綠茶蛋糕食落有香濃既綠茶味,絕不欺場。朱古力士多啤梨賣相吸引之外,食落口都VERY GOOD! 士多啤梨選材夠晒鮮甜,配埋朱古力醬,正!! 不過每人得一粒,唔夠食 環境舒適,Tea Set亦都非常不錯,仲要咁岩有團購優惠,值得一試!

2014-04-08