2022-01-14 102 瀏覽
可以透入自然光既餐廳成個感覺係特別平靜同舒服,好適合同朋友一齊坐下傾下計。今次呢間餐廳有充足既自然光☀️而且落地玻璃對出有個大空地,空間感好好。我地叫左兩個set lunch 加甜品,慢慢嘆😌《煙三文魚沙律配檸檬🍋醋醬》煙三文魚唔係薄薄一片,夠厚實好有口感,而且唔太咸,檸檬醋醬酸酸地,中和咗煙三文魚既膩,好開胃。配菜仲有黑橄欖、sun dried tomoto 同車厘茄,誠意十足😆《蟹肉味噌扁意粉》蟹肉份量好夠,食每一啖粉都可以食到蟹肉,意粉質地好好,少少煙靭。朋友叫左flat white,佢話唔錯,而我就叫左杯iced mocha,就算啲冰溶咗啲,咖啡仲好幼滑,而且仲好有朱古力味🍫最後當然要試埋甜品啦~《生酮宇治抹茶忌廉卷/ 生酮朱古力班朗尼忌廉卷》原本剩係想試一隻味,但揀來揀去都揀唔到叫咩好,最後兩個味都食🤣🤣🤣喺其他地方都試過抹茶卷🍵不過唔係生酮既,今次生酮抹茶忌廉卷食落嘅口感唔同,乾身啲,因為減少左糖份,所以抹茶味好出。而朱古力班朗尼裡面有一粒粒朱古力碎,而且朱古力味都好濃。

我地叫左兩個set lunch 加甜品,慢慢嘆😌

《煙三文魚沙律配檸檬🍋醋醬》

《蟹肉味噌扁意粉》

Flat  White
Iced  Mocha

最後當然要試埋甜品啦~

《生酮宇治抹茶忌廉卷/ 生酮朱古力班朗尼忌廉卷》
生酮忌廉卷

生酮宇治抹茶忌廉卷

而朱古力班朗尼裡面有一粒粒朱古力碎,而且朱古力味都好濃。
生酮朱古力班朗尼忌廉卷
Flat  White