2017-09-04 2751 瀏覽
喺香港約會朋友,又想舒舒服服,悠悠閒閒咁食個lunch原本就難,臨時轉地方就更難!今日(臨時)揀咗名家食韓國菜,係一個明智之舉!下午12:20便來到尖沙咀,避開了打工仔嘅lunch hour,唔使等位就即刻可以入座仲可以坐近窗卡位,望住個海景食飯零舍爽我地點左三個餐一齊share ,炆牛肋骨套餐+泡菜豚肉湯,滑豆腐豚肉辣湯套餐,烤芝士辣汁雞扒套餐!一坐低就有六小碟泡菜,有甜有辣開胃醒神!蘿蔔炆牛肋骨,蘿蔔夠淋,牛肋骨夠香軟,除咗蘿蔔仲用咗紅棗去炆,帶出甜味,整體非常入味,而且份量十足!唔怪得坐附近的三枱客人都有叫呢個餐啦!滑豆腐臀肉辣湯,一上枱用石碗盛住嘅湯仲滾緊,非常吸引,湯夠辣豆腐夠滑,味道濃郁只係稍嫌䐁肉,份量較少,鍾意食辣嘅一定好鍾意(邊飲湯邊出汗呢),如果多番啲肉仲正!烤芝士辣汁雞扒,果然名不虛傳,鐵板上枱熱辣辣,好多芝士係面,用筷子一夾拉起,拉出一絲絲香軟嘅芝士(名副其實嘅拉芝)雞加左辣汁,配冬菇丶蘿蔔等蔬菜炒成,夠香夠野味原本餐廳已經採用玄米茶(夠香好味),食到最尾仲有一人一碗冰凍嘅柚子茶,食完辣野飲凍柚子茶,將頭先食物嘅辣完全消除,為呢一個休閒聚餐畫上完美嘅句號!

今日(臨時)揀咗名家食韓國菜,係一個明智之舉!

仲可以坐近窗卡位,望住個海景食飯零舍爽

唔怪得坐附近的三枱客人都有叫呢個餐啦!

),如果多番啲肉仲正!