2022-10-18 770 瀏覽
粉嶺聯和墟新鮮即榨椰子汁 喺聯和墟應該超出名 見到幾多人排隊 實測竟然排左一個鐘 今次實測有啲百感交集 突破我嘅極限 所以詳細少少記錄今次體驗.呢日大概1900夜晚嚟到見到大概有四至五個人排緊店內就只有叔叔一個人忙緊排左大概10分鐘 叔叔問:排左杯未?眼見在場最少排緊10幾杯 叔叔一個人都幾忙排咗大概40分鐘 終於開始揀配料‼️呢度有一個最大賣點 係佢哋嘅配料(點解賣點係配料 而唔係新鮮椰汁後面再講)餐牌上面寫住 可以自選一兩種配料👍🏻但係叔叔勁nice 基本上你選擇幾多款 其實佢都會俾你所以在場每位顧客 都選擇四五款以上好多顧客都叫老闆配料分開杯上😱最後滿一杯配料 😱加¾杯高杯椰汁 😱超級抵飲而我就懶諗 直接叫咗omakase 老闆推介而老闆就講 呢杯叫⭐️repeat王 飲完一定返轉頭(入邊主要加咗 珍珠 榛子 榛子超級甜 超重榛子味 好似飲緊金沙咁).雖然老闆忙到爆 但都係一手包辦🤦🏻‍♀️帶住手套做晒以下所有嘢收錢 排杯 睇有冇客電話落單 再榨汁 包裝.再講返呢間招牌 賣點係新鮮即榨椰汁🤔係用左平時好硬嗰隻海底椰 連外層啡色椰殼絲🤔再加水喉水 一齊攪拌打汁 再隔渣後俾你飲除此之外 佢
呢日大概1900夜晚嚟到
見到大概有四至五個人排緊
店內就只有叔叔一個人忙緊
排左大概10分鐘 叔叔問:排左杯未?
眼見在場最少排緊10幾杯 叔叔一個人都幾忙
排咗大概40分鐘 終於開始揀配料
‼️呢度有一個最大賣點 係佢哋嘅配料
(點解賣點係配料 而唔係新鮮椰汁後面再講)
餐牌上面寫住 可以自選一兩種配料
呢間應該好多人鍾意 睇完求大家高抬貴手
#hkfunfoodrecord窮遊香港
#hkfunfoodrecord_粉嶺
#hkfunfoodrecord以身試伏
#椰子樂 (粉嶺)
地址:粉嶺聯和墟和泰街69A泰昌樓地下A舖
抵食:3/5 其實多配料真係好正 $20-$30都唔貴
‼️想睇更多資訊
‼️ig/mewe: hkfunfoodrecord
‼️fb:funfunfoodrecord
#飲食 #美食 #優惠 #抵食 #hk #hkfood #hkfoodie #foodiehk #hkfoodblogger #hkblogger #hkfoodies #hongkongfood #吃貨 #食評 #增肥 #搵食 #食好西 #相機食先 #香港美食 #粉嶺美食 #麵包店 #泡芙 #聯和墟美食 #雞髀 #飲品 #椰子汁