2019-09-12
自從食過一次立食壽司之後,被佢既效率深深吸引咗😆今次要趕住入場睇戲關係,所以喺海港城附近搵吓有咩食,最後就搵到呢間餐廳了😘呢度有壽司&刺身omakase選擇,價錢相宜,不過今次時間有啲緊絀,所以叫咗個特選壽司盛同散叫個別壽司算😳特選壽司盛(8件)$168其實我通常都會點盛合算,費時逐樣點之餘,仲會有一啲你唔常食既種類,俾你開拓吓眼界👀呢度都大半我都鐘意,中吞拿魚,魚味重,冇筋易嚼👍🏻海膽,新鮮,完美呈現海膽既甜味🤤赤蝦,淡淡既甜味😳而今次食到既新野就係間八,入口爽口彈牙,感覺幾好😳刺身:牡丹蝦$48 三文魚$40 帆立貝$38刺身好厚身,每種都好有佢本身味道👍🏻處理得好好,冇冰味,鮮甜到不得了👍🏻👍🏻👍🏻火炙壽司:吞拿魚腩$40 左口魚裙邊$25 三文魚腩$20呢三樣真係強烈推介俾大家,燒得非常好,塊魚肉都仲可以食到第一啖,之後已經融入咗嚿飯度,魚油再加飯既配搭我真係覺得係天上既美食一樣🤤🤤再者壽司師傅已經調好味,千祈唔好再點豉油了,一拎起就擺落口就已經食得😋😋呢度張吧枱比較低,易睇到師傅啲手藝,又可以傾吓計,確實放工嚟食一食都幾寫意😚😚附上menu:
特選壽司盛(8件)$168
刺身:牡丹蝦$48 三文魚$40 帆立貝$38