2018-04-04 570 瀏覽
在得寶商場聽說有一間行懷舊風的茶餐廳,而且聽聞是有位明星老闆在後,明星效應加持下這個當然令我興趣十足,一定要試吓啦。所以約了兩位飯腳就一齊喺復活節假期來一個晚餐聚會。當然一定要試一啲地道嘅小菜!看看有幾懷舊幾正宗。首先就係鹹蛋蒸肉餅啦!沒有什麼驚喜、不過不失啦,肉餅嘅厚度同埋肉嘅質地有改進空間,油量可接受。再試涼瓜肉片,涼瓜還好沒有過分洗水令到一點甘味都無,雖唔爽口,但整體還可以。最後就係試一試個煲,海鮮來講就只有魷魚鬚、蝦仁和蝦乾。味道唔錯不過大煲d就更好。最有驚喜就係大家食晒三道菜口痕,就叫了一個雞翼餐,沙律並不是重點,脹卜卜的雞翼內裏還有白菌和流質芝士反而是亮點。 常餐真係做到夜晚黑都有得嗌呢一點應該最體會到舊式茶餐廳了。小結:不過不失。題外話:這裏的裝修好味而且不斷播放舊歌,算是有點心思。
看看有幾懷舊幾正宗。
鹹蛋蒸肉餅
海味雜菜煲