2023-05-31
放工又同男朋友去chill一chill😚近近地搵左旺角地鐵站附近嘅呢間西餐廳 Ruby Tuesday,餐廳環境舒適闊落,多張卡位和梳化位,我哋係會員仲可以半價享用多款菜式,而且每款嘅份量都好大,食到超飽😝1️⃣Prime Ribeye牛扒好大塊又juicy,仲可以揀黑椒汁/蘑菇汁/牛油汁,我今次揀左蘑菇汁😚配菜仲有焗薯,一個人食都夠晒飽·2️⃣Butcher’s Steak呢款封門柳叫左medium,切開中間好粉嫩😚肉質都好軟腍,牛味更突出·3️⃣Crispy Chicken Mac’n Cheese通粉好香芝士味好入味,炸雞都大大塊,好香脆~·4️⃣Apple Crumble好耐無食過apple crumble,今次特登揀呢個甜品😆crumble好香牛油味仲好脆,中間有唔少蘋果切片,夾埋雪糕一齊食,一凍一熱嘅口感更加豐富😍·5️⃣Apple Juice見到menu有Free Flow優惠,可1小時任飲5款酒精飲品,平日5-10pm低至$88😍😍不過我哋第二日仲要返工就揀返無酒精嘅apple juice啦😂
1️⃣Prime Ribeye
2️⃣Butcher’s Steak
通粉好香芝士味好入味,炸雞都大大塊,好香脆~
4️⃣Apple Crumble
5️⃣Apple Juice