2016-06-20 928 瀏覽
Sodam Chicken,一聽就知道係食韓國炸雞的好地方啦!今次幾個朋友相約前往,早已經知道超多人,所以一早打電話去book左台。去到起初因為沒有座位,而被安排坐吧台位置,服務態度超好,我地一直要求希望有位置的時候,可以換位。之後點完食物,就被安排坐到入面的一個卡位,整體環境舒適,絕對適合一班朋友齊齊去。先來介紹重點:炸雞比想像中要大碟好多,雞件我地三人食,每人起碼都4-5件左右,有雞脾、雞胸,雞肉嫩滑,皮脆但略較厚身。蜜糖芥末味超特別,甜甜的蜜糖帶點淡淡的Washabi味,超飽!最特別的是紫菜卷,內裡全是粉絲,口感夠獨特。另外筆記最喜歡就是芝士波波,芝士迷絕對大愛,一咬就成口都香濃芝士味,正到!年糕煙煙韌韌,白汁唔濃,芝士味較輕,算不錯。倒轉的Somersby apple cider,加上汽水及檸檬汁,超爽,想飲多幾杯啊!
先來介紹重點:
蜜糖芥末香蔥炸雞
紫菜卷芝士波波拼盤
芝士白汁年糕
年糕煙煙韌韌,白汁唔濃,芝士味較輕,算不錯。
Apple Cider Rita

2016-05-31