2021-04-02 95 瀏覽
離職一個禮拜後,有同事真係對我好好,想補返個farewell午餐。我鍾意食日本菜,新蒲崗mikiki附近大部分日本菜我都食過, 今次就試下十和田。間餐廳基於疫情關係,入座率限制於四乘內, 我好欣賞佢呢個安排,感覺上會安全嗰👍度落餐用QR code,好方便。同事揀咗午市壽司套餐 $98我就揀咗雜錦魚生丼 $108 每個餐都會有味噌湯同埋蒸蛋。第一次飲味噌湯啲料咁豐富同咁好味味噌湯啲豆腐卜似乎炸過嚟所以更香口,啲料又好足蒸蛋都比出面食過啲蒸蛋多d料,我仲食到粒白果,雖然唔知道點解會加呢啲嘢,但係我覺得幾特別🤣去到主菜, 份量都足夠有餘,我哋兩個女仔食呢兩個主菜,最後係食唔曬ga😅我ge雜錦三文魚生裏面嘅魚生比想像中大粒, 鋪滿成個碗飯,睇落都好開胃。魚生好鮮甜, 碗飯有甜甜地酸酸地嘅醬汁, 喺熱天嘅時候食最開胃,正呀👍至於同事嘅主餐, 我食咗幾舊,味道都好正 ,以經濟實惠來講,雜錦魚生丼嘅主餐加多十蚊就有咁多嘅魚生食,份量亦都多,啖啖肉正d,我會再選擇雜錦魚生丼

度落餐用QR code,好方便。

同事揀咗午市壽司套餐 $98

我就揀咗雜錦魚生丼 $108
每個餐都會有味噌湯同埋蒸蛋。
第一次飲味噌湯啲料咁豐富同咁好味

味噌湯啲豆腐卜似乎炸過嚟所以更香口,啲料又好足

2021-04-01
午餐