2019-02-13 684 瀏覽
一踏入秋冬天 我嘅首選一定係打邊爐 今日約咗一個住佐敦嘅朋友食飯 佐敦有好多好嘢食 例如寶哥火鍋味館餐廳有三個套餐選擇 價錢分別係$198,$238和$288因為我同我個朋友都好鍾意食海鮮 所以我哋揀咗C餐$288 包左七款時令海鮮嘅拼盤 仲有紅酒白酒任飲套餐包咗八款刺身,封門牛柳,手打三寶丸及海鮮拼盤刺身拼盤中的和牛刺身不得不提 油花相當豐富 刺身級嘅牛肉好重牛味 入口即溶 非常好吃封門牛柳厚切肉片 食落相當有口感 肉質軟硬度適中 有豐富肉汁 高質素嘅牛肉海鮮方面整體非常新鮮而且清洗的乾淨 當中有聖子,海蝦,青口 ,生蠔,鮑魚,海蜆及帆立貝…… 蟶子肉厚肥美,鮑魚彈牙爽口 非常鮮甜湯底方面揀咗雪蓮果椰子湯底 又清又潤唔會蓋過食物嘅味道 又可以下下火全部海鮮嘅精華都落在鍋底之中 湯底變得鮮甜無比 我忍唔住都飲咗兩碗湯食哂套餐安排嘅食物之後 就可以任食火鍋配料自己點 種類非常多 連我最鍾意食嘅鵝腸,白鱔片都係任點任食㗎一下子我哋就叫到一枱都係嘢食 勝在每款嘢食嘅份量小小的 唔夠可以再點 咁樣可以減少浪費食物嘅情況出現呢度嘅火鍋配料選擇夠多 雖然係任食嘅價錢 但係食物嘅質素一啲都吾隨便 平

餐廳有三個套餐選擇 價錢分別係$198,$238和$288

套餐包咗八款刺身,封門牛柳,手打三寶丸及海鮮拼盤

平時喺火鍋店食嘅鵝腸,白鱔片起碼八九十蚊一碟 呢度係任食 好快回本

有美食相伴又點少得美酒呢 紅酒白酒任飲 啤酒汽水任飲 3小時任食火鍋放題 仲有靚靚海鮮拼盤及高質素刺身 好抵食