2019-10-21
又嚟到食大閘蟹嘅季節 , 係網上面見到呢間係元朗新開嘅任食大閘蟹 同屋企人都心意意好想試 最後就當然用行動嚟表示真係好想食 大概係5:50PM 嚟到餐廳 門口已經好多人等侯入座 餐廳環境唔算大 今次我地8個人都係兩張枱拼埋一齊 但位置就相當逼 每一次出去拎野食都會撞到隔離枱 .呢度全部野都係任食 雖然款式唔多 但係都足夠 海鮮方便 都係急凍 因為全部都係結冰的 所以我地都要拎番埋位攤一攤先可以燒 扇貝同蠔都幾好 面頭嘅蔥蒜辣椒都要自己調配 , 另外呢度都有原條大眼雞魚 但掛住食所以無影到相 配埋呢度嘅泰式辣醬 就會勁正 都似係係泰國食烤魚嘅個種味道 雞扒係要必要 (因為又係掛住食 無影到) 啲肉好嫩同埋調味好正 >< 所以都食左兩塊 至於 我地嘅主菜 - 大閘蟹都係蟹公為主 ,大概15分鐘上一次 熱辣辣 雖然啲蟹膏未去到爆曬膏咁 但係我地食左4隻之後都開始投降 因為真係太飽 同埋想試其他野食 , 所以去到最尾個幾round我地都唔再拎蟹 同埋呢度啲薑茶都好正 >< 飲完都覺得好舒服 呢度都有蟹粥但就無試到 野飲方便都係汽水 同紙包野飲 價錢
至於 我地嘅主菜 - 大閘蟹
呢度都有蟹粥但就無試到 野飲方便都係汽水 同紙包野飲
價錢方面 :$288 一位, 長者同小童就 $188 一位 (無加一)
時段方面 分左兩段 : 6PM-8PM / 8:30PM-10:30PM