2017-03-13 122 瀏覽
今晚約左好姊妹食飯,太耐無見想傾計於是揀左去cafe,因為貪佢可以任坐唔會被趕走!入到去見到有兩隻貓貓好可愛,原來係店主既寵物!我地叫左2個餐,分別跟杯飲品!見到餐牌上有杯個名叫我愛金莎好有趣,加上佢好鍾意食朱古力,於是朋友仔就揀左呢杯!而我就揀左普通熱金桔檸檬!上枱喇!原來係特濃朱古力沙冰,上面有個朱古力軟雪榚,真係有好濃既朱古力味呀!所以相對起我個杯金桔就變左平平無奇!先黎個炭燒虎蝦蕃茄汁扁意粉,上菜睇到廚師用心呀!因為伴碟好靚!虎蝦真係好大隻,意粉亦煮得適中唔會太硬,配上濃濃既蕃茄汁味道恰到好處!烤焗西班牙黑毛豬肋骨配洋蔥汁,感覺唔太似係cafe食飯,伴碟真係好用心!即炸薯角熱辣辣!因為塊豬肋都比較厚身,起初都擔心豬肉會好韌,但食落有驚喜,原來肉質好嫩滑呢!今次因爲得2個人,所以試唔到其他食物,但整體感覺cafe食物有呢個水準都不錯!睇到廚師用心,所以下次會再黎試埋其他!今日由6.00pm坐到10.45pm,傾到喉嚨痛,好開心呢。😂😂
入到去見到有兩隻貓貓好可愛,原來係店主既寵物!