餐廳: Lamees
資訊:

我家人以前經常會到希臘工幹一直很喜歡當地飲食文化偶然發現土瓜灣有正宗地中海菜吃所以來試試Tahini $125車厘茄青瓜、羅馬心生菜、意大利番茜、雞胸肉絲和白芝麻醬雞胸肉非幼嫩唔乾柴,所有新鮮蔬菜好新鮮,如果自己一個食呢個沙律可當一餐。Hummos Har $95香辣鷹嘴豆泥好好食,豆泥非常滑溜,配上橄欖油和香辣醬,用麵包點黎食。家人說佢在希臘食嘅鷹嘴豆泥係仲食到豆碎,所以呢個真係出色。Warak Enab $85迷您中東糯米雞葡萄葉釀飯味道非常豐富,食到葡萄葉少少葡萄味和苦澀味、糯米飯有啲酸酸地。如果想試下當地正宗菜式可以一試,我覺得幾特別。Dry Aged Lamb Rack Reash (4pcs) $460乾式熟成澳洲羊架伴火箭菜紅洋蔥沙律未食過咁嫩嘅羊肉,因為經過熟成情序,肉香味濃。火箭菜煮過冇左苦澀味好吃,好驚喜!
我家人以前經常會到希臘工幹
一直很喜歡當地飲食文化
偶然發現土瓜灣有正宗地中海菜吃
所以來試試

Tahini $125
車厘茄青瓜、羅馬心生菜、意大利番茜、雞胸肉絲和白芝麻醬

香辣鷹嘴豆泥

迷您中東糯米雞葡萄葉釀飯
如果想試下當地正宗菜式可以一試,我覺得幾特別。

乾式熟成澳洲羊架伴火箭菜紅洋蔥沙律

2023-10-10