話說有次行上山頂行到攰,所以到頂後就馬上搵野食,居然比我搵到這間稀世奇珍!用阿甘正傳這個電影做主題,食物的種類都跟阿甘故事的水準可作相提並論。餐廳的特色就如從Forest Gump與他好朋友Bubba的故事作一個extension,在現實社會裡擴闊了虛構故事中Bubba的夢想,即是除左釣蝦外,仲要喺山頂開間餐廳!此餐廳的食物水準唔錯,加埋個景色,就真係冇得頂,尤其是行到攰到死下死下。裝飾好精緻,每一張枱都打過蠟般滑,而每張枱上都有一塊Run forest run! 的牌,令人恍如情景中。食物質素方面,我會給一個中上的評價。因為主要的食物都是以煎炸野為主,例如炸蝦炸薯條,還有一些美國的種類,排骨等等。好食是好食,但是煎炸野好難會可以好頂級的,在這間餐廳主要是食個景色。不過飲品方面,有點令我喜出望外。平時唔飲太甜的我,也是點了一杯soda,唔會太甜,但又幾有水果的鮮甜,值得一試。這間餐廳的位置,如果是週末的話,應該會好難有枱,不過因為我是閒日放假來行山,所以先至有咁多位,如果大家想來的話,建議打個電話問問留枱!

Bubba’s  Blue  Haiwaiian
Strawberry  Mango  Chiller
2021-03-22
Bubba’s  Blue  Haiwaiian
Strawberry  Mango  Chiller
  • Mama  Blue’s  Southern  Charmed  Fried Shrimp