2020-12-19 3495 瀏覽
呢間日系咖啡店一直想試好耐,奈何座位好少,weekend真係好多人排隊,加上攞位係要親自前來將電話寫係紙上,所以我就膽粗粗weekday過黎博下,真係少人好多,得左🤗店舖一邊係榻榻米,一邊係長木櫈,真係只能容納到4-5枱客人,全店裝修擺設都非常日系風格,連餐牌都係手繪的,好warm好舒服十常吐司起初我以為是玉子燒,但原來係吐司浸滿蛋漿後變成這個形態的,吐司非常軟熟,蛋味香濃,淋上少少糖漿,配埋d生果,唔膩又好食抹茶豆乳抹茶味香濃,有d surprise係用豆乳都可以拉花咁實咁靚,抵讚Dirty咖啡帶酸仲有炭燒既香味,奶夠凍,所以分層dirty效果造得好靚,啡味無卑奶味蓋過,好飲焦糖布丁🍮好多人都為呢個布丁前來,我亦都不例外,不過就有d失望,布丁比較實,唔夠震騰騰,焦糖微苦,反而係成個布丁既亮點,味道上不錯,但個質感可以再好d草莓奶油忌廉慕絲唔知點解我呢件外型同平時既有d走樣😂😂見到個cream以為好膩,點知完全相反,cream好輕身同細滑,草莓酸酸甜甜,似食緊yogurt咁,幾清新幾有驚喜雖然座位好少,但正正因為少人,先可以真正感受店舖日系既悠閑,真係有種置身係日本既感覺🥰

抹茶豆乳

焦糖布丁🍮