2012-01-26 17 瀏覽
貪近去過幾次,一直都覺得水準嘛嘛地,但係為了就腳,因為唔想我的八十歲媽媽行太遠。今天攝氏十度,上午十一點到達,已見滿座。女服務員見我們三人就叫我們上樓上,後來又話有人埋單,出門口等執檯。於是惟有同老媽又反出門口,吹左十分鐘風都唔見執檯,當時只有我們在等。接著有一位男士進來卻被立即安排坐位並奉茶。我就同女服務員話我地有三位,佢話'得啦,我知道!'終於唔使二分鐘就執完張檯,但又唔話我知入得去,又唔擺位都唔知佢想點!最後又係我地埋到檯邊話'我地三位',剛坐下來,方發覺腳底踩著一塊骨頭!! 如果唔係帶住我媽媽,我一定走。隨便點了四款點心:金網香煎鍋貼,鮮蝦菜苗餃,原汁蜜味叉燒飽,布拉滑腸粉。上菜都好快,可是鍋貼很多油,墊在碟底張紙索滿油,我地仲要用紙巾索一次先入得口。菜苗餃一籠三隻,有一隻的皮卻穿了! (真後悔沒有拍照),另外兩款乏善可陳,逗留不足一小時,期間我們的檯面卻被女服務員放上鄰桌的茶壺,餐具....埋單連服務費$92(初一到初七收加一服務費)! 以後帶媽媽行多兩步去一點心!
2012-01-26
15 分鐘 (堂食)