2013-05-19 141 瀏覽
之前經過尼間野幾次 佢冇餐牌係出面 唔知有咩野食 又唔知佢價錢 出面淨係寫有咩特式小菜食 同車仔麵既餸 唔知有冇「一般茶餐廳既野」食咁好啦 今日我係商場外 近學校果d位置 見佢大大個黃色banner寫住開到好夜 諗住好多野食 都叫有規模 質素唔會差又見佢寫住 粥粉麵茶餐廳 諗住都係普通茶餐廳姐 所以就入去試試我果時四點幾鐘入去 入到去一拎起個餐牌 嘩! 下午茶都 三四十蚊 唔係呀嘛!! 咁三四十蚊都算 話唔定人地係食貴野呢 咁我一於睇下下午茶係食d乜野先天啊!! 三四十蚊既下午茶 食既 竟然係乾炒牛河 XXXX公仔麵 尼d咁普通既野食 真係唔知佢咩咁把炮 尼d下午茶都賣三四十蚊 我當時肚餓 冇食下午茶 食碟頭飯 諗住大份d 食飽d我叫左個 什扒飯配蒜蓉汁$46 冇湯冇野飲 熱飲要加$8 咁貴 當然冇加到啦過左一陣 有個待應行黎同我講 師父錯手落左茄汁 問我有冇問題 我覺得冇問題 就話ok又過左一陣 我諗 岩岩先話落錯汁 點解d野咁耐都未到 唔係應該一淋個汁就ok 上得枱架啦咩?? 過左兩分鐘 d野食終於都黎 等左咁耐 食之前 睇一睇個賣相先 哦~ 原來個什扒飯拎左去焗 唔怪得等
之前經過尼間野幾次
佢冇餐牌係出面 唔知有咩野食 又唔知佢價錢

我果時四點幾鐘入去 入到去一拎起個餐牌
真係唔知佢咩咁把炮 尼d下午茶都賣三四十蚊

我當時肚餓 冇食下午茶 食碟頭飯 諗住大份d 食飽d

哦~ 原來個什扒飯拎左去焗 唔怪得等咁耐
睇一睇個份量 嘩! 個飯少到呀....用碗去計 我估都係一碗多少少 果碟飯 d汁同飯仲要係唔滿
(平時我尼個時間食開吉野家 我肯定吉野家既細飯比佢多!!!)
再睇一睇佢點什扒法先 嘩 一條廚士腸 一塊火腿 半塊雞扒 半塊豬扒 仲要大大舊豬扒骨
尼個份量 下午茶就差唔多 $46既碟頭飯都交d咁既野 唔係呀嘛!!頹到咁!

尼個時候 我都心灰意冷 拿拿臨食完就走!! 睇一睇周圍 完全冇餐具!!
我係等野食既時候見到人地係張枱下面連住有個櫃通 佢地係果度拎餐具
我見冇人招乎我 唯有自己攞!
究竟有冇搞錯! 冇人提供餐具俾我都算 至少同我講 「枱下面連住個櫃通 想要咩餐具可以自己攞」
好彩我見到人地係果度拎姐 如果唔係我咪又要花時間等待應得閒 叫待應過黎問佢d野放邊!?

碟飯....不過不失啦! 入得口既 不過絕對絕對絕對唔值$46!!!!!!!!!!!!!!!!!!
豬扒 鹼水味.....雞扒 林到痺......
食完即走 去埋單

佢地冇個碟仔放錢 收銀阿嬋將d錢 掉出黎張枱度 唔係要你多謝前唔該後 但至少輕輕放低d錢都得掛!!
一d禮貌 尊重都冇 我以後以後一定唔會再幫襯尼間野!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
一心諗住咁大個banner宣傳 冇餐牌作參考都算啦 點知咁就中左招!!

2013-05-18