2022-09-30 131 瀏覽
「豫園」居高臨下,遠眺維港,在這個環境下嘆茶,人生幾何🥰中午時段與友人相聚,朋友一坐低,就不禁讚嘆景色開揚,佈置優雅高尚,心情也感舒泰,更大讚我識揀地方,呢點我都非常認同😆豫園不單止好坐,食物精緻又抵食👍特別係呢度嘅午市行政套餐,由2-5道菜式,開胃前菜、上海點心、主食都有幾多選擇😊最貴都係二百零蚊一位。我哋嘅頭盤揀左無錫脆鱔、紹興醉雞,脆鱔酥香惹味👍🏻,醉雞淡淡酒香,清甜醇郁,雞肉嫰滑,濃淡適中,正👏🏻點心部份有豫園小籠包、生煎包,熱辣辣,香噴噴,服務員提醒我哋要趁熱食,呢度招呼都好周到,有禮貌服務好,用餐非常舒適👍🏻主食,蟹肉擔擔飯,講真我都係第一次食,真係出奇咁好味,淡淡的蟹皇香味,混和喺粒粒米飯之中,飯有蟹香,入口綿密,回甘口感超級滿足,必試👍🏻另一主食,上海炒年糕,薄薄嘅年糕片,軟硬適中,掛滿惹味醬汁,係開胃之選。酸辣湯、鮮魚羹各有特色,特別係鮮魚羮,上湯配合豆腐鮮魚肉碎,鮮甜味美;而酸辣湯嘅精髓,係酸和辣要取得平衡,才能提升口感同層次👍🏻甜點,桂花酒配丸子🍡,甜而不膩,酒香撲鼻,煙煙韌韌,滋潤無比👍🏻,雷沙湯丸,新鮮熱辣,唔會太甜,啱晒我口味😎我同朋友都非常滿意,呢度無論環
「豫園」居高臨下,遠眺維港,在這個環境下嘆茶,人生幾何🥰

我同朋友都非常滿意,呢度無論環境、服務、食物都係超水準,價錢亦十分親民,強烈推薦🌟🌟🌟🌟🌟