2024-01-24 28 瀏覽
喺朋友介紹吓,今日嚟咗一間好正嘅居酒屋,環境裝修格調好舒服,而且望落去都好高級,喺呢個日式裝修下,有埋音樂聽,感覺十分之寫意,喺呢個舒適環境之下,我哋叫咗唔同嘅嘢食⭐️A4 和牛薄燒喺咁多樣嘢食入面,最推薦係呢一樣,餐廳職員會拎住火槍,喺你面前燒熟和牛,燒嘅程度恰到好處,而且和牛片夠薄,切到好靚,係日本嘅味道呀⭐️唐揚魷魚鬚拎出嚟熱辣辣,而且份量都多,魷魚10分又咬口,而且彈牙,除咗材料新鮮之外,廚師嘅功夫都好強勁⭐️鹽燒虎蝦(2隻)蝦嘅size唔細,依鹽都落得好平均,完全帶出咗蝦嘅鮮味⭐️信州味噌燒蠔依道野食,都值得一讚,味噌同蠔嘅味道非常之夾,簡直係Perfect match⭐️明太子雞肉棒雞肉十分Juicy,加埋味太子嘅味道,味覺上充滿驚喜⭐️芝士年糕芝士味道濃郁,size恰到好處,可以一啖放晒入口⭐️明太子燒飯團係燒好咗嘅飯團上面,加上左醬料,令到飯團嘅味道唔再單一,另外佢仲有紫菜,包住嚟食,口感更加豐富嘢飲方面我哋叫咗蜜桃味日本果酒同蘋果味日本果酒,果味好香,配合埋以上嘅食物,冇得彈

⭐️A4 和牛薄燒

⭐️唐揚魷魚鬚

⭐️鹽燒虎蝦(2隻)
蝦嘅size唔細,依鹽都落得好平均,完全帶出咗蝦嘅鮮味

⭐️信州味噌燒蠔

⭐️明太子雞肉棒
雞肉十分Juicy,加埋味太子嘅味道,味覺上充滿驚喜

⭐️芝士年糕
芝士味道濃郁,size恰到好處,可以一啖放晒入口

⭐️明太子燒飯團