2022-03-25 744 瀏覽
#屯門 @kayadining 💃約咗朋友喺屯門交收, 順便食個靚飯! 畢竟都好耐好耐無見過面! 避開食晏的繁忙時間, 嘆個下午茶! 😌 Lucky 被安排坐窠窗邊, 暖暖的陽光照射但又唔曬, 開心! 🐄 巴東牛肉配班蘭椰醬飯 $56 ~ 原價$60, 而家做緊推介, 抵! 我真係好喜愛食巴東牛肉, 因為繁複, 所以出街食就最好! 牛肉妏得超腍, 好入味! 味道香濃, 唔算太辣, 又唔會太多醬太濕, 朋友話幾正宗! 配上綠色的椰醬飯及江魚仔、花生等, 夠晒香口惹味! 🦐檳城蝦麵 $66 ~ 有蝦、豆腐卜、糖心蛋、魚片、豬肉片...等等, 油麵拼米粉的, 夠正宗! 滿滿的蝦味湯底, 不錯! 🐷參峇醬燒豬頸肉 $78 ~ 份量多, 燒得香脆, 入口唔油, 特別欣賞個醬料, 增添更佳風味! 🍲參峇醬怡寶芽菜 $32 ~ 份量不少, 芽菜好爽脆, 夾上辣辣的參峇醬, 好滿足! 🥪斑蘭咖央多士 $28 ~ 多士香脆, 咖央唔會太重手, 所以唔算太甜, 夾上冰凍牛油, 好邪惡, but I like it! 🍊凍香茅鮮橙茶 (跟餐) & 桔仔話梅冰 (跟餐) ~ 首先...靚! 其次, 唔太甜又夠
#屯門 @kayadining

🍊凍香茅鮮橙茶 (跟餐) & 桔仔話梅冰 (跟餐) ~ 首先...靚! 其次, 唔太甜又夠清新解渴! 夏天來臨了!

下午茶