2008-08-08 10 瀏覽
八號風球的一天,突然姊姊提出,不如出去食lunch buffet!減肥中的我,最終仍是受不了誘惑!!!洲際既buffet真係好得好得好得好得好得....呀!質素同用料真係好high!沙律種類非常多, 超過十款, 本人最喜愛當中o既牛肉泰式沙律.冷盤亦好多,阿媽就食左好多有帶子,大蝦既冷盤,真係足本製作!另外,刺身都好新鮮,好肥美!甜品種類係超多! 本人最欣賞雪糕既配料(見圖): oreo餅,開心果仁粉,朱古力豆,脆波,咖啡nuts, 合桃,腰果,多得不能盡錄....我食得最多既係nuts!有雪糕亦有sorbet(類似沙冰).雪糕我試左夏威夷,果仁同埋雲尼拿曲奇, sorbet我試左西瓜味,sorbet冇咁甜,加埋d配料就更好食!反而熱盤唔算太多種類種類(但都已經非常足夠)!食左超多,飽到連dinner都唔駛食!勁~總括係,好得!六星級酒店既buffet果然係high d!星期一至四會特別抵食: $248/person
減肥中的我,最終仍是受不了誘惑!!!
洲際既buffet真係好得好得好得好得好得....呀!
質素同用料真係好high!

另外,刺身都好新鮮,好肥美!
反而熱盤唔算太多種類種類(但都已經非常足夠)!
食左超多,飽到連dinner都唔駛食!勁~

總括係,好得!六星級酒店既buffet果然係high d!
星期一至四會特別抵食: $248/person

• 窩夫