餐廳: 皇御園
優惠: 食飯可賺里兼用里?立即訂枱吧!
用「里數加現金」付款,最高可賺$4=3里。受有關條款約束。
條款及細則:
  • 會員每次賺取「亞洲萬里通」里數之消費上限為HKD10,000。
  • 會員凡於國泰夥伴餐廳用膳,每消費HKD4即可賺1里數。
  • 渣打國泰Mastercard®持卡人憑卡於夥伴餐廳簽賬消費,除可享基本餐飲類別之合資格簽賬HKD4=1里數獎賞及餐膳里賞HKD4=1里數獎賞外,於星期五、六及日的餐飲簽賬更可賺取額外HKD4=1里數獎賞("聯營信用卡餐飲簽賬里賞"),合共獲享HKD4=3里數。
  • 通過交易賺取里數時,不可使用與夥伴餐廳有關的其他推廣或折扣優惠。請於惠顧前先向有關餐廳查詢。
  • 賺取的里數(包括餐膳里賞及渣打國泰Mastercard餐飲簽賬里賞)將於認可餐膳消費交易後7個工作天內存入會員的賬戶。
須受其他「亞洲萬里通」條款及細則約束
2021-11-14 796 瀏覽
之前買過外賣叉燒飯覺得好好食,原來堂食嘅蜜汁叉燒更加出色,味道更上一層樓😋 厚切半肥瘦叉燒口感軟腍,肉質完全唔乾,蜜味香濃,餘韻延綿,令人回味無窮🤤 側邊有提子乾伴碟,盤下方有明火温熱,擺一陣依然暖暖的,非常好吃,嚟到一定要試!第一道菜好出色,我地對接下來嘅食物充滿期待,但第二道菜令人大失所望XO醬脆皮腸粉表層香脆,可惜欠缺賣相,望落似食淨幾嚿用細碟盛起,扣哂分數。餐廳整體格局精緻(價錢都較精緻🤣),因此對賣相會有較高期望。如果採用石頭鍋温熱,整體觀感會較好雪山叉燒包有少許炭燒味,表層脆皮唔會四處散落👍🏽 好食點心款式特別,味道唔錯😋 一籠有三件,落單時可提出彈性加多一兩件鵝肝和牛鬆炒香苗味道濃郁,唔錯🥳推介黑椒煲仔牛仔骨,黑椒味濃但唔算好辣,好出色,配白飯一流😋 每枱都有開放式間隔,當日一行5人獲安排獨立房的十人枱,可以寧靜地用膳,私隱度十足,房中還有獨立洗手間。不足之處係落單要走出房間找職員。職員放置餐具時係逐件放置,期間未有提供餐牌,放置好餐具才提供兩頁點心餐牌,其餘菜式以iPad展示,但午市沒有足夠iPad,入座接近15分鐘才提供iPad,iPad只有閱覽餐牌功能,沒有落單/按

極品蜜汁叉燒

XO醬脆皮煎腸粉

雪山叉燒包有少許炭燒味,表層脆皮唔會四處散落👍🏽 好食
竹炭雪山叉燒包

蟹籽鮮蝦燒賣

鵝肝和牛鬆炒香苗味道濃郁,唔錯🥳
鵝乾和牛鬆炒香苗

煲仔黑椒牛仔骨

每枱都有開放式間隔,當日一行5人獲安排獨立房的十人枱,可以寧靜地用膳,私隱度十足,房中還有獨立洗手間。不足之處係落單要走出房間找職員。職員放置餐具時係逐件放置,期間未有提供餐牌,放置好餐具才提供兩頁點心餐牌,其餘菜式以iPad展示,但午市沒有足夠iPad,入座接近15分鐘才提供iPad,iPad只有閱覽餐牌功能,沒有落單/按鈴找職員/埋單功能。建議有充足時間才於午市光顧。

*高銀部分餐廳有衣著要求,男士避免穿著短褲
2021-10-27
極品蜜汁叉燒