2021-04-18 57 瀏覽
煲煲吓韓劇好想食韓國嘢,就約埋朋友食呢間「李家」,佢以前喺韓國街嗰陣我已經成日幫襯一入座店員已經奉上沙律同埋醃蘿蔔,啲醃蘿蔔醃得好入味,酸酸微微好開胃!芝士雞蛋卷每次嚟到一定嗌,好大份好足料。芝士多到已經唔係拉絲咁簡單,直頭係芝士熔岩!入口嘅蛋味同芝士味濃到化不開,口感柔軟,絕對係真材實料之作,好好味蜂蜜蒜蓉炸雞炸雞即叫即炸,熱辣辣出場。李家嘅炸雞真係炸得好好,食得出係用新鮮油炸;外皮非常香脆,肉質嫩滑唔鞋口,肉汁豐富好juicy;蜂蜜+蒜蓉,食落鹹鹹甜甜,味道層次豐富雖然餐牌寫住一隻辣椒都冇,但食食下又有啲辣,配埋啲醃蘿蔔一齊食就好夾喇Non Alcoholic Beerita炸雞梗係要配啤酒~不過嚟到我就鍾意點呢度嘅無酒精雞尾酒,西柚味好重,冰涼清爽,又靚又好味。李家嘅食物全部都好大份,食完真係非常之飽~但係一路打呢篇食評,一路回味返嗰份美味,又開始有點肚餓了......

芝士雞蛋卷

蜂蜜蒜蓉炸雞