2020-03-13 731 瀏覽
我超級鍾意食車仔麵,知道呢間車仔麵成日排長龍,好多人幫襯,所以今日就終於黎試吓,等左一陣之後入到去,店員就會比張紙你揀嘢食,佢哋所有面底都係拌麵,冇湯底架,感覺都幾新鮮,而佢哋啲面底都有幾種選擇,我就叫左粉絲,一來車仔麵好少會食到有粉絲,二來感覺粉絲伴滷水汁之後會更入味更好味,餸菜佢哋都有好多款選擇,好多都係以台式料理為主,大部份餸菜都係用佢哋招牌滷水汁去奄制,所以一定唔會清淡,仲會好濃味添,主食之外仲叫咗一款小食,就係脆炸花枝丸,一杯野飲黑糖珍珠奶茶,亦都好細心咁俾你選擇凍定熱啦,小糖定無糖啦,小冰定冇冰啦等等,我就選擇咗熱嘅黑糖珍珠奶茶,味道不錯因為我揀咗小糖所以甜度適中,好好飲,花枝丸香脆內院,熱辣辣,下次會試吓鹽酥雞,至於拌麵味道都幾濃郁,白蘿蔔好軟身亦都好入味,不過略嫌冇得俾人揀辣定唔辣,因為我係比較鍾意食辣,所以有辣會更惹味一啲,到最後我哋就叫咗個甜品就係三色芋圓,裏面有紅豆,芋圓,同埋黑糖珍珠,不過略嫌甜品比較淡口一啲,整體都可以,另外不得不提嘅就係佢哋嘅裝修設計得好好,好復古,好懷舊,入去食嘢嘅時候令我感覺到好似返咗80年代初咁,下次都會繼續幫襯。

2020-03-10